BAFRA’DA TRAFO BOMBA GİBİ PATLADI

Bafra ilçesinin Kemalpaşa Mahallesi Stat Caddesinde Küçük Pazar Camii yanında bulunan tarafo, YEDAŞ çalışanlarının içerisinde çalışma yaptığı sırada elektrik trafosu patladı.

BAFRA’DA TRAFO BOMBA GİBİ PATLADI

    Yapılan soğutma çalışmalarının ardından elektrik trafosunun büyük ölçüde zarar gördüğü öğrenildi. Kemalpaşa Mahallesi Stat Caddesinde Kemalpaşa Modern Pazarının yanında bulunan trafo patlaması saat 15.00 sularında meydana geldi. Elektrik trafosunun patlamasıyla büyük bir korku yaşadı. 
   Gündüz vakti patlayan trafo nedeniyle vatandaş, bomba patladığını sanarak telaş içinde pazar yerinden kaçmaya başladı. Trafo yakınlarında satış yapan esnaflar da korkudan tezgâhlarını bırakıp kaçtıklarını söylediler.
                KEMALPAŞA MAHALLESİNDE TRAFO PANİĞİ YAŞANDI
    Edinilen bilgiye göre; Gazi Osman Paşa  Mahallesi ile Kemal Paşa Mahallelerine giden elektrik akımındaki voltaj düşüklüğünü düzeltmek için trafoda çalışma yapan YEDAŞ teknisyenlerinin trafodan çıkış yaptığı esnada henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama yaşandı.  Patlamada esnasında yaralanan olmazken patlamanın şiddetli gürültüsü ile çevrede bulunan çok sayıda vatandaş olay yerine toplandı.
    Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından itfaiyeye haber verilmesi üzerine yangın yerine itfaiye, polis ve ambulans sevk edildi.Patlama sonrası oluşan ufak çaplı yangına müdahale eden Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi, kısa sürede söndürerek soğutma çalışması yaptı.
    Çevrede bulunan bir vatandaş patlamayla ilgili olarak şunları söyledi: “2 sokak  ileride arkadaşım ile sohbet ediyordum. Büyük bir patlama sesi duydum. Biran için bomba sandım, dumanın çıktığı yere doğru koşup baktığımda trafonun  patladığını gördüm. Yedaş görevlileri voltaj sorununu çözmek için gelmişler işlerini bitirip çıkarlarken patlama olmuş. Verilmiş sadakaları varmış ucuz atlatmışlar.”

                  NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER