Bafra'dan 86 Kişi Umreye Gitti

Bafra ilçesinden 86 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile Umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gitti.

Bafra'dan 86 Kişi Umreye Gitti

    7 gün Mekke'de, 7 gün de Medine'de kalıp 14 gün sonra yurda dönüş yapacak kafile, Bafra ilçe Müftülüğü önünde yapılan bir programla uğurlandı.

    Bafra İlçe Müftülüğü önünde düzenlenen törende konuşan Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, umreye gidenlerden birlik, beraberlik, bereket ve yağmur için dua etmelerini istedi.

            "BAFRA İÇİN DUAYI VE TESBİHATI EKSİK ETMEYİN" 

      Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş," Cenabı-ı Hakk yolunuzu açık eylesin. Allah cezalardan, belalardan ülkemize geri dönmenizi nasip etsin. Umre yolculukları, hac yolculukları çok heyecanlı yolculuktur. Ülkemiz için vatanımız için Samsun ve Bafra için kutsal topraklarda dua yapın.Umre belirli bir vakte bağlı olmaksızın usulüne göre ihrama girmekten sonra tavaf ederek Kâbe'yi ziyaret etmek ve bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadettir. Kâbe'yi görme, Kâbe'de tavaf etme, Kâbe'de dua etme her müminin hazine olarak gönlündedir. Cenab-ı Hakk herkese nasip etsin" dedi.

     Umrecileri uğurlama törenine; Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal, iş adamları, Bafra ilçesinde görev yapan din görevlileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

     Kafile, gözyaşları içinde yapılan ilahilerle ve duayla kutsal topraklara uğurlandı.

                                                                                           NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER