Demircan: "30 Mart Tarihi Bir Gün Olacak"

AK Parti MKYK üyesi Ahmet Demircan, 30 Mart yerel seçimlerinin yeni bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi.

Demircan:

   Partisinin Bafra İlçe Teşkilatı tanıtım toplantısında konuşan AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, şöyle konuştu:

   "Türkiye bugün tarihinde olmadığı kadar ciddi bir saldırıya maruz maalesef. Bu saldırı sadece sayın Başbakanın şahsına değil, bu saldırı Hükümete, AK Parti iktidarına karşı değil, bu saldırı Türkiye'ye karşıdır. Buna iyi dikkat edin. Bu aziz millet ne zaman ayağa kalkıp yürümeye, koşmaya başladı o zaman önüne hep engeller çıkarıp çelme takmak istediler. 1960 darbesi budur, 80 budur, 28 Şubat süreci budur."

       Demircan, şimdi aynı şeyin bir kere daha tekrarlanmak istendiğini belirterek şunları söyledi:

      "Bir takım gerekçeler üretiyorlar, üretecekler. Milletimiz bunlara yabancı değil.28 Şubat, 12 Eylül, 27 Mayıs. Ne dendi, 27 Mayıs da Menderes için 'hükümet gençleri kıyma makinelerine atıyor' dendi. Darbeden önce ve milletin seçtiği başbakanı astılar. O darbe gününü bu millete 20 yılı bayram diye kutlattılar. 12 Eylül öncesi kardeşi kardeşe vurdurdular. Bunu darbe gerekçesi yaptılar. 28 şubatı hatırlıyorsunuz, sizin verdiğiniz vekaleti 'irtica geliyor' diye Kalkancı görüntüleriyle iktidardan uzaklaştırmak için post modem bir darbe yaptılar. Şimdi 30 ağaçlık hadiseyle bizim karşımıza çıktılar. Bu iktidar 12 yıllık süre içerisinde 2.5 milyon ağaç dikti. 30 ağaç için Türkiye'yi karıştırmak istediler."

       Hedeflerinin belli olduğunu ifade eden Ahmet Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:    

      "Önce siyasi kriz oluşturup peşinden ekonomik kriz hemen gelir ve terörü yeniden hortlatırız ve Türkiye'ye diz çöktürürüz' hesaplarını yaptılar. Neden, çünkü Türkiye ayağa kalktı ve Türkiye koşmaya başlamıştı. Çünkü Türkiye, İMF'ye ne demişti? 'Senden borç istemiyorum, programda istemiyorum, paraya ihtiyacın varsa verelim' denmişti. 35 yıldır bir terör belası bu ülkenin başına sarıldı. 40 bin cana maloldu. Ekonomik maliyeti bugünkü parayla 1 trilyon 300 milyar. 14 aydır bu aziz milletin gençleri toprağa düşmüyor. Bu aziz milletin kanı toprağı sulamıyor. Dediler ki, 'siz nasıl çözersiniz bu terör belasını'. Onun için düğmeye bastılar. Bu aziz millet bu oyunu biliyor. Artık bu oyunu bozacak. 30 Mart onun için önemli. 30 mart tarihi bir gün olacak. Tarihi bir seçim olacak. Bu aziz millet şaha kalkacak, sandıklar patlayacak. Seçimi almak yetmez, oyları artıracaksınız. Öyle bir cevap vereceksiniz ki, sesi ta okyanus ötesinde patlayacak. Bu seçim Türkiye'nin şahlanışı olacak."

                                                                 NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER