Meydanlarda projeler yarışmalı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, yerel seçim öncesinde partilerin adaylarının meydanlara çıktığına dikkati çekerek, "Meydanlarda karşılıklı atışmalar değil, projeler yarışmalı" dedi.

 Meydanlarda projeler yarışmalı

     TBMM'nin 30 Mart'ta yapılan yerel seçim nedeniyle tatile girmesinin ardından Samsun'a gelen AK Partili Cemal Yılmaz Demir, çalışma startını Ayvacık İlçesi'nden verdi.

      Köy ve mahallelerde programlar yapan Demir, parti adaylarının meydanlarda atışma değil, projelerini sergilemesi gerektiğini söyledi.

     AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberindeki Ayvacık Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Belur, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan ve partililerle birlikte Söğütpınar ve Osmanlı Köyü'ndeki programlara katıldı.

      Burada muhtar ve vatandaşlarla görüşen Demir, sorun ve sıkıntıları dinledi. Yaklaşan yerel seçimlerin önemine değinen Demir, "Bugüne kadar her seçimin önemi vardı, fakat bu seçim daha da önemli. AK Parti oy kaybetsin diye, farklı kesimler bir araya geldi. Bu istikrar ortamının bitmesini, Başbakanımızın kaybetmesini isteyenler birleşti. Millet olarak bu oyunu görmeli ve AK Parti'ye layık olarak belirlenen adaya oylarınızı vermeselisiniz" dedi.

      Miting meydanlarında siyasi partilerin kullandığı üsluba da değinen Milletvekili Demir, "Ana muhalefet partisi lideri, yerel seçimler için çıktığı meydanlarda ağır cümleler kuruyor, onun hakaret dolu cümlelerini duyuyorsunuz. Diğer partiler de hep bir ağızdan, AK Parti'yi oy kaybına uğratmak ve al aşağı etmek için çeşitli iftiralar atıyor. Halbuki bu yerel seçimlerde, vatandaşın sorunu, köylerin, mahallelerin sıkıntıları oralarda dile getirilmeli. Genel siyasette bunlar olurken, yerel siyasette de benzerlikler oluyor. Kim ne yapmış, yapmamış konuşulmamalı, nezaket kurallarına uyulmalı. 'Benim Ayvacık için şu projem var', 'Kazandığımda şunu yapacağım', eğitim, alt yapı, turizm gibi yatırımları buralarda dile getirilmeli. Karşılıklı atışmaları bırakıp, projelerin yarışması lazım ki, milletimiz görsün" diye konuştu.

      Milletvekili Demir, köy programlarının ardından ilçedeki minibüs ve taksi esnafıyla bir araya geldi. Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Belur ve Milletvekili Demir, esnafın sorunlarını dinleyerek, yapılması gereken konuları not aldı. Belediye Başkanı Mustafa Belur, ilçenin daha güzel ve huzurlu olması için elinden geleni yaptığını belirterek, "Sorunlarınızın çoğu çözüme kavuşacaktır. Bu ilçe hepimizin, sorun ve sıkıntıları karşılıklı ortak akılla çözdük, çözmeye de devam edeceğiz. Sizlerin vereceği destekle, yeniden seçilirsek Ayvacık'a Samsun'un en cazibeli ilçesi haline getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu.

     Milletvekili Demir ve beraberindekiler, ilçe merkezinde esnaf ve vatandaş ziyaretleri de gerçekleştirdi.

                                                                        NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER