BAŞKAN MURZİOĞLU’NDAN KUTLAMA

Murzioğlu, 20 milyon işletmeyi ve 22 trilyon dolarlık ekonomiyi temsil eden Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) seçimlerinde oy birliği ile Daimi Başkanvekilliğine seçilen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu kutlayarak, yeni görevinde başarılar diledi.

BAŞKAN MURZİOĞLU’NDAN KUTLAMA

    Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 20 milyon işletmeyi ve 22 trilyon dolarlık ekonomiyi temsil eden Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) seçimlerinde oy birliği ile Daimi Başkanvekilliğine seçilen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu kutlayarak, yeni görevinde başarılar diledi. 
   Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 44 Avrupa ülkesinin temsil edildiği Eurochambres’ın Daimi Başkanvekilliğine seçilmesinden dolayı bir kutlama mesajı yayınladı.
    Hisarcıklıoğlu’nun Eurochambres tarihinde ilk kez AB üyesi olmayan bir ülkenin temsilcisi olarak bu göreve seçilmesini ‘tarihi bir başarı’ olarak değerlendiren Başkan Murzioğlu, “Daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya'nın sahip olduğu, büyük üyeler başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye'ye de verilmesini oybirliği ile kabul etti. Bu kararla Eurochambres ilk kez AB üyesi olmayan bir ülkeyi, AB üyesi büyük ülkelerle aynı statüye getirdi” dedi. 
                              HİSARCIKLIOĞLU’NA BAŞARILAR DİLEDİ

    Eurochambres’in halen 44 ülke, 1700 yerel ve bölgesel oda ve 20 milyon işletmeyi temsil eden Avrupa’nın en büyük iş dünyası konumunda olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, Çatı kuruluşumuz olan TOBB’un Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) seçimlerinde oy birliği ile Daimi Başkanvekilliğine seçilmesinin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Eurohambres, Avrupa Birliği’nin ekonomi politikalarının konuşulduğu önemli bir yer. Bu başarı hem ülkemiz ve hem de Türk işadamlarının da önemli bir başarısıdır. Sayın Başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.  
           Köksal  ÖNER

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER