banner223

BAŞKAN YILMAZ,’YOL VE SU İŞİNİ BANA BIRAKIN, RENÇBERLİĞİ KONUŞALIM’

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba İlçesi Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen birlik beraberlik yemeğine katıldı.

BAŞKAN YILMAZ,’YOL VE SU İŞİNİ BANA BIRAKIN, RENÇBERLİĞİ KONUŞALIM’

      Yemekte muhtarlara hitap eden Başkan Yılmaz, muhtarların gündeminde sadece yol ve su problemleri olduğuna dikkat çekerek, “Bu sorunları bana bırakın. Yol ve su meselesi bizim işimiz. 2 sene içinde bütün mahallelerin yol ve içme suyu sorunu kalmayacak. Hatta mahalle içlerini bile tamamlayacağız. Ancak mahalle ekonomilerini, rençperliği konuşmamız lazım.” dedi.

     Çarşamba Muhtarlar Buluşması, Göl Tesisleri’nde yapıldı. Yemekli organizasyona AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma  Kıdemli Albay  Ercan Yanşin, Çarşamba İlçe Kaymakam Vekili Can Kazım Kuruca, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.
     Yemek öncesinde Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte Çarşamba ilçesinin Dikbıyık mahallesinde yapımı tamamlanan yol çalışmalarını inceledi. Yemek sonrası muhtarlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 17 ilçenin mahallelerinde yürüttükleri yol ve içme suyu yatırımlarının hızla devam ettiğini belirterek, 2 yıl içinde alt yapı yatırımı sorunlarını Samsun gündeminden çıkaracaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yolu ve suyu olmayan köy kalmasın’ talimatı gereğince çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, Türkiye’de daha önce olmayan alt yapı yatırımı seferberliğini en kısa sürede tamamlayacaklarını kaydetti.
                                'BİRLİK İÇERSİNDE HAREKET EDECEĞİZ'
      Programda açılış konuşmasını yapan Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu,"Daha önce Çarşamba ilçemizde iki muhtarlar derneğimiz bulunuyordu. Dernek yönetimlerinin aldığı kararlarla bu dernekler feshedilerek tek dernek çatısı altında toplanma kararı verildi. Haziran ayı içerisinde Çarşamba Mahalle Muhtarları Derneği kuruldu ve ilçemizdeki bütün muhtarlar tek çatı altında toplandı. Muhtarlar olarak bundan sonra tüm kararlarımızı birlikte alarak birlik içerisinde hareket edeceğiz.Bu vesile ile derneğimiz tarafından bu gün ilçemizdeki muhtarların ve davetlilerimizin katılımı ile bir  program düzenledik. Programımıza katılarak bizleri onurlandıran başta Sayın Valimize, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bütün konuklarımıza şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
                     '2 YIL İÇİNDE GRUP YOLLARININ YAPIMI TAMAMLANACAK'
         Uzun zamandır ilçelerdeki alt yapı yatırımlarını takip ettiğini anlatan Başkan Yılmaz, “Muhtarlarımızın gündeminde yol var. Su ise pek konuşulmuyor. Oysa su ile ilgili, suyun kalitesine ilişkin ciddi problemler var. Bunların büyük kısmını çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Bunlar bizim işimiz. İlçelerde şakır şakır beton yol yapıyoruz. Maliyeti asfalta göre fazla ama uzun ömürlü olduğu için çok avantajlı. 2 yıl içinde grup yollarının yapımı tamamlanacak. Arkanıza yaslanın ve yol su işini bana bırakın. Artık köylerde rençberliği, ekonomiyi nasıl geliştireceğimizi, ürettiğiniz ürünü nasıl pazarlayacağınızı konuşalım” diye konuştu.
                        'MUHTARLARIMIZA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ'
           Başkan Yılmaz’ın ardından konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Demokrasi önce ailede ve mahallede başlar. Evde ve mahallede demokrasi kültürü ne kadar güçlenirse, ülkenin tamamında da bu kültür gelişir, güçlenir, standartları o kadar yükselir. Bu anlamda mahallemizin seçilmiş muhtarları, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyorlar. Muhtarlıklarımız sadece en küçük idari birim olma vasfını taşımakla kalmıyorlar, aslında demokrasinin özünü teşkil ediyor. Bu anlamda muhtarlarımıza büyük önem veriyoruz. Bizler halkımızın sizlere ilettiği talepler doğrultusunda en iyi hizmeti götürmek adına çalışmalarımızı sürdürmeye gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
                     'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA HAK VERMEKTEYİM'
           Programa katılan MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, “Türkiye’nin bugünlerde en çok ihtiyacı olduğu konuyu başarmamız bizleri mutlu etmekte. Samsun milletvekilleri olarak 7 Haziran seçimleri sonrası bir araya geldik. Samsun için el ele vermemiz gerektiğinin fikrini ortaya sunduk. Bu düşüncede hem fikir olduk. Bölgenin sıkıntılarını yakından biliyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza hak vermekteyim. Avrupa yol sorununu 1960’lı yıllarda çözdü. Bizler halen daha yol sorunu konuşuyoruz. Köylerimizde beton yollara ağırlık veriliyor. Bu konuda daha geniş çalışmalar yapılmalı” diye konuştu.
                    BU SEBEPLE ARTIK KÖYLERİMİZ MAHALLE STATÜSÜNE GEÇTİ
            Samsun Valisi İbrahim Şahin programda yaptığı konuşmasında, "Çarşamba ilçemiz çok güzel bir ilçemiz. Burada sizlerle beraber olmak ise ayrı bir güzellik Muhtarlık müessesesi başlangıcı bin sekizyüzlü yıllara dayanan çok eski bir müessesedir. Büyükşehir belediyesi kurulan illerde özel idareler kapatılarak yetkiler büyükşehir belediyelerinde toplandı. Samsun ilimiz de büyükşehir belediyesi kapsamına alınan  illerden bir tanesi. Bu sebeple artık köylerimiz mahalle statüsüne geçti. Mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerimizin yol, su ve  altyapı gibi ihtiyaçlarını büyükşehir belediyemiz gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda Samsun’un her mahallesinde yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyemiz mahallelerdeki yol çalışmalarında normal asfalt yerine şu an beton asfalt yapıyor "diye ifade etti. 
                                  İLÇEMİZDEN DE 8 MAHALLE MUHTARIMIZ KATILDI.
           Bizlerde yöneticiler olarak sizin istekleriniz doğrultusunda mahallelerinizin yollarını en güzel şekilde yapacaklarını hatırlatan Vali Şahin," Cumhurbaşkanımız siz muhtarlara çok önem arz ediyor. Sizleri sık sık toplantılara davet ediyor. 26 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen muhtarlar toplantısına Çarşamba ilçemizden de 8 mahalle muhtarımız katıldı. Çünkü seçilmiş olan siz muhtarların hem demokrasi için, hem de yönetim için ayrı bir önemi var.Benim kafamdaki muhtarlık müessesesi demokrasinin temel taşıdır. Çünkü demokrasi yerelden başlar. Muhtarlar vatandaşların dilek, sorun ve önerilerini bir üst makama taşıyan kişilerdir. Ben bir araya gelerek böyle güzel bir birlikteliği sağladığınız için sizleri kutluyorum. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
          Buluşma yemeğinin ardından Başkan Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile birlikte Çarşamba ilçesinin Köklük ile Hacılıçay mahalleleri arasında yapımına başlanan köprü inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.
                     Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER