“İHTİYAÇ SAHİBİ OLUPTA TEKERLEKLİ SANDALYESİ OLMAYAN KALMASIN”

Bafra Emenli Mahallesi Yaz Kuran kursuna giden çocuklar mahallerinde bir kampanya başlatarak, 7 bin adet mavi kapak topladılar.

“İHTİYAÇ SAHİBİ OLUPTA TEKERLEKLİ SANDALYESİ OLMAYAN KALMASIN”

     Emenli Mahallesi İmam Hatibi Dursun Çalık topladıkları mavi kapakları çocuklarla beraber Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın makamına gelerek, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak’a teslim ettiler.

                             “MAVİ KAPAKLAR HAYAT VERİYOR”

    Kapakları teslim alan  Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak, “Yapılan bu güzel proje karşısında açıklamada bulunarak; ilk öncelikle Sayın Kaymakamımız Halis Arslan’a teşekkür ediyorum. Çünkü bizlerin her zaman yanımızda olup bu güzel projelerle desteklerini sürdürüyor. Bu projenin ilk adımı Yakıntaş mahallesindeki çocuklardan gelmişti, şimdi ise Emenli mahallesi yaz kuran kursu çocuklarının toplamış olduğu kapakları teslim alıyorum. Bu toplanan kapakları genel merkeze gönderiyoruz. Dönüşü ise; bir engellimize vatandaşımıza engelli aracı olarak geri dönmektedir. Şuanda 40 engellimizden müracaat aldık. Gönderdiğimiz kapaklarla ihtiyaç sahibi olan tüm engellilere vermeyi düşünüyoruz. Yakın zamanda okullarımızın genelinde bu projeyi yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz “dedi. 

    Emenli Mahallesi İmamı Dursun Çalık konuşmasında; “Bizler bu yaz tatilinde yaz kuran kursuna gelen çocuklarla beraber mahallenin her köşesinde ve her tarafında bir proje geliştirerek toplamda 7000 adet mavi kapak topladık. Birdaki seneye ise; hedefimiz 10.000 tanedir. Böyle bir proje karşısında ilk önce çocuklarda bir heves uyandı. Her gün yaz kuran kursuna gelen çocuklar toplamış oldukları kapakları getirdiler. Bizlerde toplamış olduğumuz bu kapakları Kaymakamımız Halis Arslan’a teslim ettik. Bunun üzerine Kaymakamımız Halis Arslan yaz kuran kursuna giden çocuklarımükâfat olarak bizleri 1 günlüğüne Amasya’ya geziye gönderdi. Amasya’nın o güzel tarihi yerlerini gezme fırsatı oldu” diye konuştu.  

     Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise konuşmasında; “İlk öncelikle mavi kapak toplama kampanyasına Yakıntaş Mahallesindeki çocuklar tarafından başlamıştı. Şimdi ise Emenli Mahallesi yaz kuran kursundaki çocukların sokak sokak ve ev ev dolaşarak toplamda 7000 adet mavi kapak toplayıp bizlere teslim ettiler. Bizlerde bu kapakları Bafra Omurilik Felçliler Derneğine sizlerin huzurunda teslim ediyoruz. Böylesine bir projeye destek veren Emenli yaz kuran kursundaki çocukları mükafat olarak Amasya’ya gönderdik. Böyle yapılan projenin diğer kuran kurslara örnek olmasını diliyorum. Bu nedenle imam Dursun Çalık ve çocukları tebrik ediyorum. Seneye diğer yaz kuran kurslarında bu projenin daha yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şimdi bu kapakları dernek başkanı İsmail Tabak’a teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

           KÖKSAL ÖNER 
 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER