Bayram Öncesi Sahte Para Uyarısı

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bafra Hayvan pazarında hayvan satıcılarını kalpazanlara karşı uyardı ve sahte para ile dolandırılma riskine karşı dikkatli olmalarını istedi.

Bayram Öncesi Sahte Para Uyarısı

        POLİS SAHTE PARA KONUSUNDA KURBAN SATICILARINI UYARDI

     Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit'in talimatları doğrultusunda çalışma başlatan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Başpolis Metin Cabbar ve polis memuru Mustafa Sürmeli, Hayvan pazarında hayvan satıcılarını kalpazanlara karşı uyardı ve sahte para ile dolandırılma riskine karşı dikkatli olmalarını istedi.

      Kurban Bayramı alışverişi esnasında vatandaşların genelde paralara dokunmak suretiyle sahte olup olmadığını kontrol edildiği, sahte paraları gerçeğinden ayırt edemedikleri tespit edildi. Para üzerinde 10 tane güvenlik özelliği bulunduğu, en kolay kontrol yönteminin sahte para kontrol kalemi olduğu bilgisi vatandaşlara aktarıldı. 100 TL’lik gerçek para ile sahte para kullanmak vatandaşlara göz ile görülebilecek güvenlik kontrolü yöntemleri uygulamalı anlatıldı.

                     BAYRAM ÖNCESİ SAHTE PARAYA DİKKAT!

       Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, polis hayvan satıcılarına aldıkları parayı muhakkak kontrol etmeleri, sahte parayla karşılaştıklarında ‘155 Polis İmdat' hattını aramaları konularında uyarılarda bulunuldu.

      Emniyet yetkilileri bayram öncesi piyasada sahte para görülmesinin sıklıkla yaşandığına dikkat çekerek,”Sahte paralar kullanımdaki paralar kadar yıpranmamış olduğu için yeni olan parayı dikkatle inceleyin. İş yerinizde muhakkak sahte parayı anlamak için üretilen özel yapım kalemlerden bulundurun” uyarılarına yer verdi.

       Bafra Hayvan Pazarında sahte para ile gerçek para gösterilerek, sahte paranın nasıl anlaşılacağı yolunda bilgiler verdi. 

       NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER