CEMİYETTEN BİRLİK ÇAĞRISI

Samsun’daki iki ayrı gazeteciler cemiyetinin birleştirilmesi için genel kuruldan yetki alan Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nden 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’ne ikinci kez birlik çağrısı yapıldı.

CEMİYETTEN BİRLİK ÇAĞRISI

                                         'GAZETECİLER BİRLEŞİN'
      Samsun'da iki ayrı gazeteciler cemiyetinin birleştirilmesi yönünde başlatılan çaba sürüyor. Bu kapsamda bir süre önce Olağanüstü Genel Kurul’da cemiyetlerin birleştirilmesi yönünde yetki alan Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nden 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyetine yeniden birlik çağrısı yapıldı.
        Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Mehmet Yazıcı’nın imzasını taşıyan ve Yönetim Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edilen çağrıda, Samsun’da iki ayrı cemiyetin bulunmasının önemli bir kamu görevi ifa eden gazetecilerin gücünü böldüğü ve kamuoyunda olumsuz bir algının oluşmasına yol açtığı belirtiliyor.
                                    “ART NİYETLİLERE YARIYOR”

         Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’ne yapılan çağrıda şu ifadelere yer veriliyor:
        “Bu ikili durum zaten zor koşullarda görev yapan basın mensuplarının hakir görülmesine, mesleğimize sızan art niyetlilerin sayısının giderek artmasına neden olduğu gibi, gerçekleştirmeyi planladığımız önemli projelerimizi de sekteye uğratmaktadır.Cemiyetimizin bundan sonraki ileri hedefi, mensuplarımızın sosyal ve mesleki konumlarını daha da iyileştirmek ve en azından ileride birer konut sahibi olmaları için çalışmalar yapmaktır. Bunun yanında, bütün sosyal eklenti ve tesisleriyle örnek bir Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasına sahip olmak da öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ancak Samsun'daki bu ikili yapı, hedeflerimizin önündeki en büyük engeldir. "Birlikten kuvvet doğar" ilkesinden yola çıkarak, Demokrasinin ve Cumhuriyetin 4. gücünün neferleri olan biz gazeteciler; birlik beraberlik içinde olmak zorundayız. “
                               “BİRLİKTEN KUVVET DOGAR”

        Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Mehmet Yazıcı,”Amacımız kardeş kuruluş olan Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ile bir araya gelerek bu birlikteliği sağlayacak adımları atarak, meslektaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gereken güçlü bir cemiyetin çatısını oluşturmaktır. Ancak, zaman hızla akmakta ve her geçen gün basın çalışanlarının aleyhine işlemektedir. Bu nedenle, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak sizlerin de yetkili organlarınızı toplayarak genel kurulunuzdan aynı şekilde "Birleşme" konusunda onay almanız, Yetkilenmenin ardından da ortak bir çalışma platformu oluşturarak cemiyetlerimizin birleştirilmesi yönünde çalışmalara başlanması genel arzumuzdur. Bu kapsamda kararınızı 30 Ekim 2015 tarihine kadar bildirmenizi rica eder, birlik konusundaki duyarlı yaklaşımınız için teşekkür ederim” dedi. 
               Köksal ÖNER  
            

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER