banner223

'HAYVAN BARINAĞI HAKKINDAKİ İDDİALAR YALAN'

Bafra’da bulunan ve Bafra Belediyesi tarafından yapılan Hayvan barınağında bulunan köpeklerin açlığa ve ölüme terk edildiği İddiaların sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından hayvan barınağına giderek inceleme yapan Belediye Başkanımız Zihni Şahin, "Abartılacak bir durum söz konusu değildir" dedi.

'HAYVAN BARINAĞI HAKKINDAKİ İDDİALAR YALAN'

                                      " TÜM BAKIMLARI YAPILIYOR"
     Bafra'da sokak hayvanları ciddi derecede sorun haline gelmişti diyen Belediye Başkanımız Zihni Şahin açıklamasında, "2012 yılında sokak hayvanları için bir barınak projesi hazırladık. Bafra Belediyesi Hayvan Barınağı projemizi örnek standartlara uygun şekilde hayata geçirip hizmete sunduk ve Bafra'daki sokak hayvanları sorunu minimuma indirdik. Hayvan barınağımızda 1 adet hayvan toplama aracımız ile birlikte Veterinerimiz dahil şuanda 7 personelimiz mevcut olup yaklaşık olarak 650 adet köpeğin tüm bakımlarını ve rutin kontrollerini yapmaktayız. Ayrıca bu güne kadar birçok vatandaşımız barınağımıza gelerek beğendikleri hayvanları alıp götürmüşlerdir "dedi.
                                     "AÇLIKTAN ÖLEN KÖPEK YOK"
      Bazı köpeklerin açlıktan öldüğü iddiaları üzerine barınakta inceleme yaptığını ifade eden Başkanımız, "Bu iddiaların aslı astarı yoktur. Oradaki hayvanların tamamı sokaktan toplanıyor aralarında hastalıklı olanlarda mevcut olduğundan 650 köpek arasından bir iki tanesinin telef olması normaldir. Günlük olarak 200 kg Bafra T Tipi Cezaevinden artan fazla yemek geliyor bunları yiyecek olarak kullanıyoruz. yine anlaşmalı olduğumuz marketlerden günlük 80 kg civarında etli tavuk kemiği alıyoruz. yetersiz kaldığımız durumlarda da elimizde bulundurduğumuz mamalardan takviye yapıyoruz. Tüm bunlar yapılırken hayvanların açlıktan ölmesi söz konusu olmaz "diye konuştu.
                                        "İDDİALAR ABARTILMIŞTIR"
       Standartlara uygun olarak hazırlanan örnek nitelikteki Bafra Belediyesi hayvan barınağında bir sorun olmadığını dile getiren Başkanımız, "Eleştiriler yapılırken duyarsız kalınmamalı. Tüm hizmetlerimizde olduğu gibi Hayvan Barınağımızda da habersiz gelinip inceleme yapılabilir. Kamu vicdanını rahatsız edecek iddialar ortaya atılırken daha duyarlı olunmalı. Bu tür asılsız iddialar ortaya atanların yanında, iddiaları dikkate alarak araştırmadan tepki dile getirmek de çok yanlış. Bölgenin en kapsamlı Hayvan barınağını hayata geçiren bir anlayış, orada barınan hayvanları açlıktan ölüme terk edemeyecek kadar vicdan sahibidir kimse merak etmesin "şeklinde konuştu. 

                                                                    NAMIK AZGIN 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER