banner221

DOMİNOS PİZZA BAFRA ŞUBESİNE GÜVENİLİR GIDA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Güvenilir Gıda Projesi' kapsamında Dominos Pizza Bafra Şubesine güvenilir gıda ödülü verildi.

DOMİNOS PİZZA BAFRA ŞUBESİNE GÜVENİLİR GIDA ÖDÜLÜ VERİLDİ

       Bafra ilçesinin İsmetpaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 99/ A’da bulunan Dominos Pizza Bafra Şubesi önünde yapılan törende, açılış konuşması yapan Dominos Pizza İşletmecisi Ergül Duman, “Bafra Dominos Pizza olarak, 2013 yılı tarihinden itibaren ilçemiz halkına hizmet vermekteyiz. Bu hizmeti verirken amacımız öncelikle, hijyenik bir ortamda ürünlerimizi üretip, tüketime sunmaktır. Bu amacımızın gıda güvenliği ile ödüllenmesi bizi onure etmiştir. Bu ödülü almamda tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.   

DOMİNOS PİZZA BAFRA ŞUBESİ ‘GÜVENİLİR GIDA’ GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜNÜ ALDI 

        Proje hakkında konuşan Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü Gıda Kontrolorü Ziraat Mühendisi Sakine Şişman ise; " Güvenilir Gıda Projesi Kaymakamımız Halis Arslan başkanlığında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafra  Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Ticaret Sanayi Odası tarafından oluşturulan komisyon tarafından yürütülen bir projedir. Projenin amacı Bafra ilçesinde bulunan gıda işletmelerinin teknik ve hijyenik şartlarının iyileştirilmesi konusunda farkındalığı artırmak ve işletmelerin bu konuda teşvik edilmesini sağlamaktır. Bafra ilçesinde 1546 adet gıda İşletmesi bulunmaktadır. Bu işletmelerin gıda denetimleri hizmetleri 5996 sayılı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden görevli olan 5 gıda kontrolörümüz tarafından yürütülmektedir. İlçemizde bulunan Gıda işletmeleri yıllar içerisinde mevcut şartlarını iyileştirme konusunda sürekli kendilerini, geliştirmiş bu gelişimde Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürlüğü Gıda Kontrolörlerinin denetimlerinin ve yönlendirilmesinin büyük etkisi olmuştur” diye konuştu.   

          Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, “Bugün Bafra’da, ikinci bir işletmede, Güvenilir Gıda Ödül töreninde bulunmaktayız. Bu projemizi destekleyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümüne, Bafra Belediyemize, Bafra Ticaret ve Sanayi Odamıza, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğüne ve bu ekipte görevli uzman arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnce eleyip, sıkı dokuyarak, çok hassas bir çalışma sonucu tamamen Türk Gıda mevzuatına uygun üretim yapan, muhafaza eden, saklayan, pazarlayan işletmeleri hep beraber alkışlayarak, çoğaltmak istiyoruz. Bütün mesele budur. Bu tür işletmelerin sayısı çoğalsın. İnsanların sağlıklarıyla, insanların beslenmesiyle, oynamaya, onların hayatlarını sağlıklarını tehdit etmeye kimsenin hakkı yoktur. O bakımdan bu tür işletmelere geldiğiniz zaman gözünüz kapalı alışveriş yapmalıyız ve huzur içinde oturmalıyız. Biz, senenin sonunda bir değerlendirme yaptık çok işletme ceza yemişti. Ceza yöntemiyle, bu işin olmayacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, inşallah medyamızın da bize desteği ile Bafra’da bu tür işletmeler çoğalacak, gene önümüzdeki günlerde bir proje gündeme gelecek. Bu projede gönüllü gıda kontrolörü semineri açacağız. O arkadaşlarımız yetiştiğinde fahri olarak denetim yapacaklar” şeklinde konuştu. 

           Konuşmasının ardından Bafra Kaymakamı Halis Arslan ,Dominos Pizza İşletmecisi Ergül Duman’a ödülünü takdim etti.

          Dominos Pizza Bafra Şubesi önünde yapılan törene; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun,  Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan,  işadamları, muhtarlar ve davetli vatandaşlar katıldı.

              NAMIK AZGIN  


 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER