EKONOMİDE KADININ GÜCÜ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Mikro Kredi Samsun bölge müdürü Yasin Kandemir ve Bafralı girişimci bayanlar Kaymakam Halis Arslan’ı ziyaret ederek, bir toplantı gerçekleştirdiler.

EKONOMİDE KADININ GÜCÜ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

         Bölge Müdürü Yasin Kandemir yapmış olduğu açıklamasında; “Mikro Kredinin dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetler bulunmasına imkan sağlayan, teminat ve kefalet gerektirmeden verilen küçük sermayedir.  Türkiye’nin bütün dar gelirli ailelerine, kadınlar vasıtasıyla uygun finansal hizmetler sunarak ve onları kendi kendilerine gelir getirici bir faaliyet yapmalarına teşvik ederek, ekonomik ve sosyal durumlarını geliştirmelerini sağlamak ve finansal anlamda sürdürülebilir bir ortam kurmaktır. Bu kuruluş daha öncelerde Özel İdare müdürlüğündeydi şimdi ise Büyükşehir’e geçildiğinden dolayı değişiklikler yapıldı. Bu nedenle Mikro kredi 2012 yılında kurulan bir kuruluştur. Bafra’da şubemiz vardır. 2012-2015 yılları arasında 550 kullanıcıdan şuanda 240 kişi faydalanmaktadır. 23-27 Mayıs tarihlerinde ise 43 kadın girişimciye desteklerimiz olacaktır. Bu nedenle verdiğimiz krediler geri dönüşümlü verilmektedir. Bafra’da 17 ayrı merkezde girişimcilerimiz bulunmaktadır. Yunanistan pazarına girmeyi hedefliyoruz ve çalışmalarımız konusunda az bir zaman kaldı ve 2015 yılında ihracata başlayacağız. Tabii ki bu girişimci bayanlarımızı bir araya toplayıp yaptığı ürünlerini sergilemeleri için büyük kapsamlı işyeri açmayı planlıyoruz” dedi.

          Bafra Kaymakamı Halis Arslan yapmış olduğu açıklamasında; “ilçemizde girişimci bayanların olması ve ekonomiye katkıları olan bu bayanlarımızı kutluyorum. Ekonomiye katkısı olan bu bayanlara destek olunmasıyla birlikte kadın güçlenir, aile güçlenir ve ekonomi de güçlenir. Dedikodu üretme yerine iş üretimine geçilmelidir. Evde oturan kadınlarımızın mikro krediden faydalandırılması sonucunda işyeri açan veya  evinde iş yapan girişimci kadınları  tebrik etmek lazım. Şuana kadar 240 kişi faydalanmış ve faaliyetlerinin halen devam ettiklerini dile getirdiler. Yakın zamanda  Bafra Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek olan festivallerde de ürünlerini sergilemelerini istedik. Girişimci olan kadınlara her zaman destekçi olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

       NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER