SENDİKALAR KARŞI KARŞIYA

Eğitim-Bir-Sen Bafra ilçe Başkanı Hamdi Yıldız ile Türk Eğitim-Sen Bafra ilçe Başkanı İbrahim Akekmekci; sosyal paylaşım sitesi facebook sayfalarından yaptıkları açıklamalarla kapıştılar.

SENDİKALAR KARŞI KARŞIYA

        Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen ilçe Başkanı Hamdi Yıldız  sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasından; Yıllardır idareciliğin ve yöneticiliğin "i" sinden ve "y" sinden anlamayan beceremeyen beceriksizliklerini hak etmedikleri halde ( kahvehaneden kırtasiyeden yezahaneden hadi sen git şu okula müdür ol denilerek ) koltuktan aldıkları gücü personelin üzerinde baskı unsuru olarak kullanıp korku paradigması oluşturan Kişilerin iradelerini kullanmalarına izin vermeyen ipotek koyan "nalet olsun bu okuldan ayrıldığımda sendikalarından da ayrılacağım dedirten" zihniyet şimdi mobingden bahsediyor.  ‘Hadi ordan hadi ordan hadi ordan’,’ Girdiğiniz gezdiğiniz okulların Kurumların değişimini gördüğünüzde yüzünüz kızarmıyor mu acaba’ şeklinde paylaşımda bulundu.

         Bu açıklamalar üzerine Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Bafra ilçe Başkanı İbrahim Akekmekci de sosyal paylaşım sitesi facebook sayfası üzerinden yaptığı paylaşımda;

         " Biz gittiğimiz her kurumda doğruları anlatıyoruz. Ne dediysek O'dur.Kamu çalışanlarının yanındayız ve onların takdiri ile büyüyoruz.Birde siyasal iktidar yandaşlığı ile kamu çalışanlarını pazarlayan ve şantajcı sendikacılık yöntemi peydah oldu.“Bunlar masada memuru satarlar. Çünkü ağa babalarına "hayır" diyemezler.Kamu çalışanlarının iş güvencesini elinden almak isterler.Sesleri çıkmaz;daha doğrusu çıkamaz.Nöbete ek ödeme talep ederiz,eylem yapana karşı çıkarlar.4.C ve 4.B'li çalışmaya karşı mücadelede eylemler yaparız, davalar açarız;.Sesleri çıkmaz.Enflasyon ve dolar karşısında eriyen memur ve emekli maaşlarına Ek zam istiyoruz. Neredeyse "hükümet çok bile verdi."diyecekler.Özlük hakları(3600 ek gösterge, 10 yıllık memura hakkı olan 1 derece..vb.);kariyer basamakları ile ilgili uğraşıyoruz Ortada yoklar.4+4+4 sisteminin eğitime getireceği sıkıntıları tek tek anlattık.5+3 +4 olsun dedik. Bakanla bir olup, herşey güllük gülistanlık olacak, dediler. Şimdi eğitimin vaziyeti ortada. Norm fazlası sınıf öğretmenleri, ana sınıfını öğretmenleri, bilgisayar Öğretmenleri...Milli Eğitim müfredatı hallaç pamuğuna döndü sesleri çıkmaz.Dershaneler kanunu,atama Yönetmeliği ve sürecinde oluşturulan haksızlıklar, hukuksuzluklar ortada...Rotasyon'a Hayır" dediklerini duydunuz mu?Din bezirganlığı yapıp ‘Dinsiz Anayasa’ isteyen yine bu zihniyet.Bu maddeleri onlarca çoğaltabiliriz.Ama haklarını yemeyelim güzel sendikacılık oynuyorlar.Hele hiçbir şey yapmayıp "bu kazanımları biz elde ettik." açıklamalarını hayretle izliyoruz.Bu tosuncuklar 12 Eylül öncesinde , 28 Şubat sürecinde de yorgan altından çıkamazlardı. Bugün aslanlar gibi kükrüyorlar. Hatta karanlıkta eylem bile yapıyorlar. Ama tiyatro bittiğinde bu insanların yüzüne nasıl bakacaklar; bilmiyorum. Ama bazılarının gerçekten utanması yok. Dün ağza alınmayacak sözler sarf edenler, bugün koltuğu kurtarmak için yalakalık yorumları yazıyor. Şunu iyi biliniz hangi siyasal fikirde olursanız olun amenna ama önce adam olun, adam” İfadelerini kullandı.

             NAMIK AZGIN 


 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER