Süslü: “Aynı duyarlılık ve hassasiyet içerisindeyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yılıyla ilgili yaptığı açıklamada, “MHP mensupları olarak Milli ve Manevi değerlerimiz konusunda aynı duyarlılık ve hassasiyeti taşımaktayız” dedi.

Süslü: “Aynı duyarlılık ve hassasiyet içerisindeyiz”

        ‘Şanlı ecdadımızın cesaret ve fedakârlığı ile verdiği Kurtuluş Savaşı neticesinde kurduğu bağımsız Türk Devletinin ruhunu anlatan ve dünden bu güne aynı ruh derinliğini nesilden nesile aktaran İstiklal Marşımızın kabulünün 94. Yılı kutlu olsun’ diye sözlerine başlayan MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, “İstiklal marşı bizim bağımsızlık mücadelemizi ve ruhunu anlatır. Bu kutlu mücadeleyi unutmamak ve de unutturmamak lazımdır. Ancak iki mısrası var ki büyük bir derinlik arz eder; ‘Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet. Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin İstiklal’. Ülkemizin ve milletimizi ağır bir imtihandan geçtiği şu günlerde, mazide yaşananlara baktığımızda içeriden ve dışarıdan bağımsızlığımıza kast eden, milletimizin birlik ve beraberliğini yok etmek isteyen hain unsurların ve düşmanların azalmadığı melun planlarından vazgeçmediği açıkça görülmektedir” diye konuştu.

                                         “EVDADIN MİRASININ FARKINDAYIZ”

         Aynı mücadele ruhunu taşımaya devam ettiklerine dikkat çeken Süslü, “Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak Milli ve Manevi değerlerimiz konusunda aynı duyarlılık ve hassasiyeti taşımaktayız. Dün mücadele ruhunu taşıyan ecdadın yok olduğunu, yeni neslin kendilerinden habersiz olduğunu sanan gafiller. Bizler hala aynı iman ve ruhla vatanımıza, bağımsızlığımıza ve devletimize sadıklar olarak varız. Bu davada kınında duran keskin kılıçlarız. Ecdadın nasihat ve mirasının farkındayız. İşte İstiklal Marşı milletimizin uyanık, dikkatli, birlik içinde olması gerektiğini hatırlatan atalarımızın mirasıdır. Bu mirası bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vatan kahramanlarını ve kahramanlık ruhunu mısra mısra işleyen Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

            NAMIK AZGIN

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER