BAFRA’DA YENİLİKLER DEVAM EDİYOR

Bafra Kaymakamlığı rehberliğinde,Bafra ilçe Müftülüğü tarafından Kaşıkçı İyigün Camii Mahfiline “Çocuk Oyun Odası” yapıldı.

BAFRA’DA YENİLİKLER DEVAM EDİYOR

          Bafra Kaymakamı Halis Arslan önderliğinde Bafra’da başlatılan ‘Sevgiyle Uzanan Eller’ projesi kapsamında çocukların camilere gitmesini ve bu sebeplerle zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak amacıyla pilot cami seçilen Kemalpaşa Mahallesinde bulunan Kaşıkçı İyigün Cami içerisinde küçük çocukların kullanabileceği oyun odası yapıldı.

    KAŞIKÇI İYİGÜN CAMİİ MAHFİLİNE ÇOCUK OYUN ODASI YAPILDI      

          Bafra Müftülüğü, Camileri hayatın merkezi haline dönüştürmek için faaliyetlerine hız verdi.

          Bu amaçla alışılmışın dışında bir yenilik olarak Kaşıkçı İyigün Camii Mahfiline “Çocuk Oyun Odası” yapıldı.

            Açılış törenine; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun İl Müftü vekili Enver Türkmen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek,AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, din görevlileri basın mensupları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

            Bafra Müftülüğü olarak çocukların anneleriyle birlikte camilere gelebilmeleri için camii mahfillerinde “çocuk oyun odaları” oluşturmaları için din görevlilerimize ve cami dernek yetkililerine yapmış olduğumuz tavsiyeler sonuç verdi.

            Kaşıkçı İyigün Camii mahfiline kadınların namaz kılacakları bir bölüm ile camii içerisinde çocukların oynayacakları oyun odası yapıldı. Küçük yaşta camii ile tanışan çocuklar büyüdükleri zaman da cami hakkında düşünceleri pozitif olacağı kanaati hasıl oldu. Bu vesile ile kadınlar da camilere gelip rahatça ibadetlerini yapabilecek.

          Projenin mimarı Bafra Müftüsü İsmail Çiçek,“Bir gün Hz. Peygamber namaza durur. Kıraati kısa yaptığını gören sahabeler nedenini sorarlar. Hz. Peygamber anne yüreğinin dayanamayıp çocukla meşgul olacağı için kısa süre okudum buyurur. Bizde hem camiye çocukları ile gelen anneler rahat namaz kılsın, hem yavrularımız küçüklükten itibaren camiyi sevsin maksatlı Kaşıkçı İyigün camii kadınlar mahfiline çocuk oyun mekânını açtık. Çocukların camilerle ilk buluşmaları oyunla olmalıdır. Camilerde çocuk oyun odaları yaptırarak çocukların gönlüne girip camilerin büyüklere değil her yaştaki insanların hayatlarının merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Çocuk annesine-babasına camiye gidelim diyecek. Camiyi sevecek. Yani Bafra Müftülüğü din görevlilerimizle beraber sahaya indik, çalışmalarımıza başladık. Bu Çocuk Oyun Odasını oluşturan Kaşıkçı İyigün Camii Din görevlisi Abdullah Ergin’e, cami dernek yetkililerine, cemaatine, ayrıca bu açılışta bizi yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımız Halis Arslan, İl Müftü vekilimiz Enver Türkmen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Katipoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

            Bafra ilçe Kaymakamı Halis Arslan yaptığı açılış konuşmasında, “İlçe Müftümüzün girişimiyle değişik projelere imza atıyoruz. Sevgiyle uzanan eller projesi kapsamında kaymakamlık olarak ilk önce çocuklarımızı annelerimiz ve babalarımızla birlikte koruyacağız. Annelerin çocuklarını koruyacağı en güvenli yer burasıdır” diye konuştu.

                 NAMIK AZGIN

 




 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER