GAZİPAŞA MAHALLESİNDE GELENEKSEL CUMHURİYET ŞÖLENİ

Bafra Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı ve Bafra Belediyesi tarafından organize edilen, ‘Geleneksel Cumhuriyet Bayramı’ kutlamaları coşkuyla kutlandı.

GAZİPAŞA MAHALLESİNDE GELENEKSEL CUMHURİYET ŞÖLENİ

   Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, Bafra Gazipaşa Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak kutlanıyor.
    Bafra Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı ve Bafra Balkan Türkleri Haberleşme ve Dayanışma Derneği tarafından, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yılı nedeniyle düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni yoğun ilgi gördü.
    Bafra Gazipaşa Mahallesi meydanında gerçekleşen geleneksel Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
    Bafra Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Varol yaptığı açılış konuşmasında, ”Cumhuriyetimizin Kuruluş Yıldönümü nedeniyle her yıl geleneksel olarak mahallemizde düzenlenen ve bu yılda Cumhuriyetimizin 92’inci yıldönümü dolayısı ile gerçekleştirilen Geleneksel Gazipaşa Mahallesi Cumhuriyet Bayramı kutlama şenliklerimize katılarak, bizleri şereflendiren, onurlandıran siz; çok değerli konuklarımıza ve Gazipaşa Mahallesi halkına, en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, sözlerime şahsım ve azalarım adına ‘hoş geldiniz’ diyerek başlamak istiyorum. Gazipaşa Mahallesi halkı ve muhtarlığı olarak; bu büyük bayramın 92. Yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşarken bizlerin millet olarak bu günleri görmemizi sağlayan başta Büyük Ulu Önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin ne kadar önemli ve kutsal olduğunu biliyoruz. 92yıldır, Gazipaşa Mahallesi olarak düzenlediğimiz Cumhuriyet Bayramı kutlama şenliklerini dün olduğu gibi bugün de aynı coşku ve heyecanla kutluyor, sonsuza kadar süreceğine inanıyoruz. Biz Gazipaşalılar olarak bunu sonsuza kadar yaşatacağız. Bu büyük gün de adını onur ve gururla taşıdığımız Gazipaşa mahallemizin adına yakışır bir şekilde, tüm mahalle halkımızla birlikte düzenlediğimiz ve en iyi şekilde organize etmeye çalıştığımız bu geceyi düzenlememizde destek veren Bafra Kaymakamımız Sayın Halis Arslan’a, yine bu gecenin düzenlenmesinde yardım ve desteklerini gördüğümüz Bafra Belediye Başkanı Sayın Zihni Şahin’e, Gazipaşa halkı olarak teşekkür ediyoruz. Bu güzel Cumhuriyet gecesine destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizleri yalnız bırakmayarak Ankara’dan, İstanbul’dan ve Türkiye’mizin çeşitli yerlerinden gelerek gecemizi şenlendiren mahallemizin büyüklerine, dostlarımıza, arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı ve halkı olarak, bayramların en büyüğü olan ve varlığımızı borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin 92.Kuruluş Yıldönümü Bayramını onurla kutlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtir, Cumhuriyet Bayramının herkese kutlu olmasını diler, bayramınızı kutlarım” dedi.
     Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise,”92.Yıldönümünü kutlamış olduğumuz Cumhuriyet Bayramınızı içtenlikle gönülden tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah Türk Milletine sonsuza kadar, bu bayramları yaşamayı hür ve bağımsız bir şekilde nasip etsin. Değerli hemşehrilerim; Büyük Türk milleti bize okuyabilmemiz için tecrübe edebilmemiz için büyük destanlar yarattı. Bunların başında da, Osmanlı Devleti de büyük bir destandı ama biz o destanı çok iyi okuyamadık. Milletimizin gerçekten bize bırakmış olduğu mirası olumlu şeyleri çok iyi değerlendiremedik. Biz bugün bura da, bu bayramları kutlayabiliyorsak, birilerine borçluyuz. Anadolu’da Balkanlardan, Kafkaslardan, Ortadoğu’dan, Afrika’dan bile ülkemize yerleşerek, bir birlik, bütünlük kuran büyük bir milletiz biz” diye konuştu.
    Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Belediyesi olarak, Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı ve Bafra Balkan Türkleri Haberleşme ve Dayanışma Derneği ile beraber bu bayramı en iyi şekilde idrak etmeye, kutlamaya gayret gösterdiklerini belirtti.
     Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Cumhuriyet Milletimizin ortak iradesidir. Cumhuriyet Egemenliğin milletimize ait olması demektir. Cumhuriyet gelişmedir. Cumhuriyet millet olmaktır. Cumhuriyet bağımsızlığımızdır. Cumhuriyet birlik ve beraberliğimizdir. Cumhuriyet vatan bütünlüğümüzdür. Cumhuriyet bize büyük Atatürk’ün armağanı ve emanetidir. Gazipaşa Mahallesinde gerçekten Cumhuriyet Bayramı kutlaması bir coşkuyla olmaktadır. Bafra’mızda Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, artık Gazipaşa Mahallemizde özdeşleşmiş ve birlikte anılmış olmuştur” dedi.
     Başkan konuşmasından sonra Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Varol ve Bafra Balkan Türkleri Haberleşme ve Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Aksu’ya günün anısına Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağı resmi hediye etti.
     Başkan Şahin mikrofonu Bafra’nın tanınan siması Av. Okan Çakmaklı’ya bıraktı. Sahneye çıkan Çakmaklı, “Gazipaşalı olmaktan gurur duyuyorum, sizlerden gurur duyuyorum” diyerek katılımcıları selamladı ve bayramlarını kutladı.
      Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve dayanışma Derneği Bafra Şube Başkanı Memduh Aksu, Atatürk’ün Türk milleti ruhu olduğunu ve Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin’in hediyelerinden dolayı teşekkür etti.
     Cumhuriyetin gerçekten bir fazilet olduğunu belirten CHP Samsun Milletvekili Adayı Şaban Sevinç ise, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti 28 Ekim 1923 gecesi, ‘yarım Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ diyerek, ne kadar doğru bir karar verdiğini şimdi bu toplulukla çok daha güzel anlıyorum. Gerçekten muhteşemsiniz” dedi.
     MHP Samsun Milletvekili Adayı Av. Dilek Kiraz Beniz, Gazipaşa Mahallesinde Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde emeği olan herkese teşekkür etti. CHP Samsun Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu ise, yaptığı selamlama konuşmasında, herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladı.
     Türkiye Cumhuriyetinin ilk adımının 19 Mayıs 1919’da Samsun’da atıldığını belirten MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis ise, “Bu ezanlar burada okunuyorsa, insanlar camide namaz kılıyor ise, emin olun bu başta Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet bayramının böyle coşkuyla kutlanması, hele hele bu günlerde, hem Cumhuriyetimizin, hem de bayrağımızın bir kat daha değerli görülmesi, düne kadar sorun olan bunların, bugün çok önemli bir husus olarak, hemen seçimler öncesi yaşanması bizleri mutlu etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet mutlak bir şekilde sürecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
    Kutlamalar, Bafra Musiki Cemiyeti’nin Türk Halk Müziği korosunun ve yerel sanatçıların söyledikleri parçalarla törene katılan vatandaşlara geç saatlere kadar, coşkulu güzel bir gece yaşattılar. Vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çektiler.
     Geleneksel Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, MHP Samsun Milletvekili Adayı Av. Dilek Kiraz Beniz, CHP Samsun Milletvekili Adası Şaban Sevinç, Neslihan Hancıoğlu, Balkan Türkleri Konfederasyon Başkan Vekili İzzet Altıntaş, İstanbul Bafralılar Vakfı Başkanı Bülent Arslan, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar,  CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Davut Çepni, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Bafra Şube Başkanı Memduh Aksu, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Türkiye Emekliler Derneği  Bafra Şubesi Başkanı Ünal Bandır,  işadamları, mesleki oda temsilcileri,daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaflar,  mahalleli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
             NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER