HIDIRELLEZ GELENEĞİ ALAÇAM’DA YAŞANDI

Samsun’un Alaçam ilçesinde, 23 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca tescil edilen ‘Hıdırellez Şenlikleri’ coşku içinde gerçekleştirildi.

HIDIRELLEZ GELENEĞİ ALAÇAM’DA YAŞANDI

         Alaçam ilçesinde kutlanan ‘Geyikkoşan Hıdırellez Bahar Şenliği’ coşkulu geçti.

       Alaçam’da 623 yıllık gelenek Hıdırellez coşkusu yaşandı. Alaçam ilçesinin Geyikkoşan Mesire alanında düzenlenen şenliğe ilçe halkının yanı sıra, çevre ilçelerden de çok sayıda vatandaş katıldı. 

       İlçede yaşadığı ve geyiklerle tarla sürdüğü rivayet edilen ve 'Geyikkoşan Dede' olarak bilinen manevi zatın türbesinin de bulunduğu alanda düzenlenen Hıdırellez şenlikleri saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.

       Piknik alanında tezgâhlarda asılan kuzuların mangalla buluştuğu şenliklere yüzlerce vatandaş katıldı. 

                    ALAÇAM’DA HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ İLGİ GÖRDÜ 

        Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar Geyikkoşan Mesire Yeri'nde buluştu. Piknik alanında tezgâhlarda asılan kuzuların mangalla buluştuğu şenliklerde yüzlerce vatandaş Hıdırellez gününün yaygın adetlerden biri olan kuzu etini yemek için şenliklerin kutlanacağı piknik alanına koştu.

       Hıdırellez günü Hızır’ın gezdiği ve ayağını bastığı inanılan yerlerde dolaşan kuzuların etinin, insanlara şifa, sağlık ve canlılık vereceğine inanan vatandaşlar, tezgâhlardan aldıkları kuzu etlerini mangallarda pişirerek Hıdırellez geleneğini yaşattılar.

            NAMIK AZGIN
  

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER