İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM YÜRÜTME KURULU BAFRA’DA TOPLANDI

Samsun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Toplantısı’ Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

 İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM YÜRÜTME KURULU BAFRA’DA TOPLANDI

    Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan,Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Samsun il Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Okuyucu, İl İŞKUR Müdür yardımcısı Ayhan Keleş,Bafra Hizmet Merkezi Şube Müdürü Sait Gül, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işverenler katıldı.

    Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı yaptığı konuşmada, "Bafra'da, istihdama katkı veren, meslek olan insanlarımıza iş imkanı sağlayan, on ve üzerinde istihdam konusunda çalışmalarını ve iş imkanlarını değerlendiren bit toplantı yapıyoruz.İmkan olduğu nispette istihdamla ilgili sorunları, eğitim sorunları, önümüzdeki planlamalar genel bir değerlendirme yapacağız. İŞKUR yeni yapılanmasından sonra ciddi iş imkanı sağlıyor. Bafra'da açılan il müdürlüğümüzün irtibat bürosundaki çalışmalar istihdama çalışacak olanlara ve işverenlere daha yakın olması noktasında ciddi bir çalışma yürütüyor. Bundan sonra da Bafra'da neler yapılabilir ille koordineli olarak yapılan bu çalışmalarında çok iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum" dedi.

          İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ise konuşmasında şunları kaydetti:

      "Biz iki yıldan beri yürütme kurulumuzu Türkiye'de bir ilk olarak sektörel bazda topladık. Bu sene de 'yürütme kurulu olarak neler yapabiliriz' dedik ve ilçelere gitme kararı aldık. Bir kişiyi daha nasıl istihdam edebiliriz, bir adım daha nasıl ileriye gidebiliriz, hedeflerimize ulaşmada devletin teşviklerinden sizleri nasıl yararlandırabiliriz düşüncesiyle sizlerle birlikte çalışmalarımızı yürütelim istedik. İlk defa Bafra'da şubemizi açtık ve Samsun'da ne yapılırsa, Bafra şubemizde de o yapılıyor. Bizim sizlerden isteğimiz bizi sıkıştırın, bizi çalıştırın biz sizin adınıza oradayız. Devletin adına oradayız, sizin işlerinizi yapmak için oradayız. Sizlerin fikirleriyle birlikte ortak fikirlerimizi oluşturalım diye bu toplantıları düzenliyoruz."

    Konuşmaların ardından İŞKUR, OKA, KESKOP, TKDK gibi kuruluşların Bafra Hizmet Merkezi görev alanında olan işletmelere yönelik ne gibi hizmetlerin verilebileceği slayt eşliğinde anlatıldı. Sunum sonunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

                                                                                   NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER