Karadenizli Avcılar Bafra'da Buluştu

Bafra Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından ‘Karadeniz Avcı Buluşması’ etkinliği düzenlendi.

Karadenizli Avcılar Bafra'da Buluştu

     Giresun, Ordu, Sinop, Kastamonu, Amasya ve Trabzon'dan gelen Avcılar, Bafra ilçesinin Kuşluğan Mahallesinde bulunan mesire alanında düzenlenen etkinlikte buluştu.

                    AVCILAR TRAP ATIŞ YARIŞMASI YAPTI 

      Kamp kuran Avcılar 2 gün süren etkinlikte çeşitli yarışmalar yaptı.

     İlk gün yapılan trap atışlarına 110 avcı katıldı. Atışlar sonunda Terme'den Volkan Yeşil birinciliği kazandı. İkinciliği ise; yarışmanın en genç atıcısı Ordu'dan 15 yaşındaki Oğuzhan Arslan elde etti. Takım yarışmasında da Ordu ili birinci, Terme ilçesi ikinci, Bulancak ilçesi üçüncü oldu. 

      Akşam kamp alanında kamp ateşini yakacak olan Avcılar arasında palavra yarışması, müzikli eğlence düzenledi. Pazar günü de devam edecek olan avcı buluşması, tek kurşun atışı müsabakaları ile sona erdi.

      Trap atışlarının tek bayan yarışmacısı Erzurum Atatürk Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Sibel Çalışkan, "İki yıl önce şaka amaçlı atış işine başladım. Baktık hoşumuza gidiyor, tüfekle dost gibi olduk. Şimdi bu işi ilerletmeye çalışıyoruz. Bölgesel yarışmalara katılıyorum, derecelerim de var ama amacım Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'yi temsil etmek. Tüfekten korkmayalım, amaç burada dostluktur. Burada düzenlenen etkinliklere eğlenmeye geliyoruz. Bütün bayan arkadaşlarımızı, gençlerimizi spora davet ediyoruz" dedi.

       Avcılık Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu Başkanı Kamil Üçbaş , "Bu tür şenliklerin avcı bayramlarının, atış müsabakalarının yapılması sezon kapalı iken avcıları bir araya getiriyor. O bakımdan çok önemli burada dayanışma, kaynaşma sağlanıyor. Sezon 20 Ağustos'ta açılacak. Onun için avcıların bir araya gelerek danışması çok önemli. Burayı desteklemek amacıyla Bafra'ya, Ankara 'dan geldik. Burada genç arkadaşlarımızı görüyoruz. Bayan arkadaşlarımız var. Bu etkinliklerde yetişiyorlar. Atıcılıkla ilgili bu yıl olimpiyatlara 5 lisanslı atıcı arkadaş gönderdik" diye konuştu.

        Bafra Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Gökhan Özay ise, "Bizim böyle bir etkinlik yapmamızdaki amacımız avcı camiasını bir araya toplayıp yemekli sohbetli, ödüllü yarışmalarla kaynaşmayı, kendilerine özgüveni sağlamak. Yarın da tek kurşun trap yarışmalarımız olacak. Burada ayrıca da Bafra'mızı tanıtmak" şeklinde konuştu.

         NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER