Karpuz Fiyatı Düştü Ama Alıcısı Yok

Bafra’da üreticilerin 10 ile 30 kuruşa alıcı bekleyen karpuzu elde kaldı. Bafra’da Karpuz Üreticileri alıcı bulamıyor.

Karpuz Fiyatı Düştü Ama Alıcısı Yok

    Yaz mevsiminin gözde meyvelerinden karpuzun üretimi havaların ısınmasıyla birlikte Bafra’da da arttı. Bafra Karpuzu iyi fiyat ve alıcı bekliyor.

    Özellikle Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve Haline

getirilen karpuzların kilogram fiyatı 10 ile 20 kuruş arasında değişiyor. Sabahın erken saatinde hale gelen üreticiler, yaklaşık 28 derecelik sıcak altında birinci sınıf karpuzlarına alıcısı arıyor. Ürünlerinin elde kalmasına sinirlenen bazı üreticiler ise, karpuzu yere attı. Üreticiler satamadıkları karpuzları çöpe atacaklarını belirtti.

                          BAFRA’DA KARPUZ FİYATI DİBE VURDU

     Üretici Komisyoncu Nizamettin Arslan, Bafra Karpuzunun bu sene değer bulamadığının altını çizerek, “Karpuzun fiyatı 10 ile 20 kuruş arasında değişiyor. Ne alan ve ne soran. 3-4 gün bekleyen mallar var. Günde 50, 60 ton karpuz satılması bekliyor. Meyve olduğu için hemen satılması gerekiyor. Sıcaktan bozuluyor zaten, hemen çöpe gidiyor. Tüketiciye doğru fiyatla yansıtılırsa karpuz elde kalmaz. Maliyet belli, karpuzu gittiği yerde yüksek fiyata satıldığı için burada bekliyor. Bu ürün milli servet. Uygun fiyata verilse, tüketilse çark döner. Havalar kapalı gidiyor, yoksa, karpuz tarlada kalacak” ifadelerine yer verdi.

     Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Sebze ve Meyve Halinde komisyonculuk yapan Nizamettin Arslan, “Bu sene Koşu Köyü İshaklı Mahallesinde 20 dönüm karpuz yaptım. Bern hem üretim, hemde tüketim yapıyorum. 20 dönüme,20 bin TL masraf yaptım. Şuan karpuzun dönümü 500 TL ama alan yok. Şu anda halde herkesin elinde karpuz bekliyor. Satış sıkıntısı var” dedi.

NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER