KIZILIRMAK DELTASINDA YANGIN

Bafra ilçesine bağlı Doğanca Beldesinde, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki 5 bin dönümlük sazlık alanda yangın çıktı.

 KIZILIRMAK DELTASINDA YANGIN

      Bafra ilçesine bağlı Doğanca Beldesinin Cernek Gölü kenarında bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki 5 bin dönümlük sazlık alanda yangın çıktı. Yangın, sulak alan içindeki sazlıklarda olduğu için müdahale edilemiyor.

     Doğanca Beldesi Sarıkamış mevkiinde başlayan ve Cernek Gölüne kadar devam eden alandaki yangında,  5 bin dekar alan telef oldu.Doğanca Beldesi sakinlerinden Adem Bayrak ve Berati Düğüm, bu yangın işinden DSİ'nin sorunlu olduğunu iddia ettiler.  

      Kızılırmak'ın denizle buluştuğu bölgede verimli topraklarıyla bilinen ve Bafra Ovası'nı oluşturan Kızılırmak Deltası'nda 342 kuş türü bulunuyor. Kızılırmak deltası, irili ufaklı gölleri ve subasar ormanlarıyla kuş türü ve birbirinden çeşitli yaban hayatına ev sahipliği yapıyor.
                 KIZILIRMAK DELTASI'NDA KORKUTAN YANGIN 
        Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde 5 bin dönümlük sazlık alanda yangın çıktı. Bafra ve 19 Mayıs ilçelerini kapsayan 342 kuş türünden binlercesinin barındığı Kızılırmak Deltası'ndaki Cernek Gölü etrafındaki sazlıklarda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sulak alanların içindeki çeşitli noktalarda çıkan yangına, itfaiye ekipleri müdahale edemiyor.

         Kızılırmak'ın denizle buluştuğu bölgede verimli topraklarıyla bilinen ve Bafra Ovası'nı oluşturan Kızılırmak Deltası'nda 342 kuş türü bulunuyor. Bafra ve 19 Mayıs İlçelerini kapsayan, biyolojik çeşitliliğiyle, Samsun turizminin önemli noktalarından biri olan deltanın büyük bölümü milli park statüsünde koruma altında.          

        Samsun şehir merkezinin yaklaşık 30 kilometre batısında bulunan delta, irili ufaklı gölleri ve subasar ormanlarıyla kuş türü ve birbirinden çeşitli yaban hayatına ev sahipliği yapıyor.

                                                                                                                             NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER