banner223

BAFRA ANADOLU LİSESİ ŞANTİYE GİBİ

Bafra Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarla, Bafra Anadolu Lisesi dikkat çekiyor.

BAFRA ANADOLU LİSESİ ŞANTİYE GİBİ

     Bafra Anadolu Lisesinin öğrenci velilerinin okulda yapılan çalışmaları her zaman desteklediklerini vurgulayan Bafra Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İnci Varış,"Biz, okulumuzda çalışmalara, 2011yılının Temmuz ayında, okulun dış cephesini boyayarak başladık. Okulumuzun dış cephesini boyadıktan sonra okuldaki değişim ve dönüşüm insanlar tarafından fark edildi.  Okulun yol girişindeki merdivenler kırılmıştı. Okulun merdivenlerinin giderilmesini okul velilerimiz sahiplendi ve okul velilerimiz okulumuzun merdivenlerini yaptırdı. Okulun 15 yıllık en büyük sorunu bahçesiydi. Bahçedeki beton deforme edilmiş, çukurlar olmuş, bu çukurlardaki sular sebebiyle bahçede öğrenciye hareket etme olanağı kalmıyordu. Biz il özel idare ile okul için bağlantı kurduk ve okulun bahçesi için bir miktar maddi destek sağladık. 3 bin metrekare betonu yaptık. Geçen yıl yazın okulun bahçesinde hızlı bir düzenleme yaptıktan sonra okulun bahçesinin yeşil alanını artırmak için 20 kamyon toprağı okulumuzun bahçesine naklettik. Bafra Belediyesi ve Bafra Orman İşletme Müdürlüğünün imkânlarıyla da, okulumuzun bahçesinin yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılması yapıldı. Bu işlemler yapıldıktan sonra okulumuzun bahçesine öğrencilerimizin rahatlıkla oturabileceği 28 tane oturma yeri yaptık" dedi.

               BAFRA'NIN YILDIZI SÜREKLİ KENDİNİ YENİLİYOR

      Bafra Anadolu lisesinin zemin katında kullanılmayan depolar yemekhane ve konferans salonuna dönüştürüldü.

     Bafra Anadolu lisesinin çıkardığı dergi ve kermeslerin okula gelir sağladığını belirten Bafra Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İnci Varış,"Okulumuzun bahçesinde Atatürk büstü ve bayrak yerini değiştirdik. Atatürk büstümüzün yapılmasında Bafra MediBafra Hastanesinin bize desteği oldu. Özel idare bize bin metrekare yaptı. Bin 500 metre kare beton ise, biz okul aile birliği olarak beton yaptık. Öğretmen ve veli arkadaşlarımızın hepsi bu konuda elini cebine atarak, bize destek oldular. O şekilde okulumuzun bahçesindeki tadilat çalışmasını tamamladık" diye konuştu.   

    BAFRA ANADOLU LİSESİNİN SINIFLARININ EKSİKLİKLERİ TAMAMLANDI

      Bafra Anadolu Lisesinin fiziki kapasitesi, tüm bölümleriyle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Günlük olan arızalar, Bafra Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından giderildi.  

       Okulun girişine veliler için bekleme salonu yaptıklarını belirten Bafra Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İnci Varış,"Okulun daha modern olması için gayret gösteriyoruz. Okulumuzun tüm sınıflarının kapılarını komple elden geçirerek tamiratını yaptık. Okul aile birliği olarak, okulumuzun ses sistemini yeniledik. Okulumuzun güvenliği için kamera sayısını 32'ye çıkardık.32 kamera ile okulumuzun iç ve dışı izlenmektedir. Okulumuzun aydınlatılma sıkıntısı vardı, 8 tane projektör, 16 tanede sokak lambası temin ettik. Gecede, Bafra Anadolu Lisesi pırıl pırıl gösterişli okul haline geldi" şeklinde konuştu.     

                                                                                                                                  NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER