HAVA SPORLARI VE GENÇLİK KULÜBÜ İKİNCİLİKLE DÖNDÜ

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası bu yıl da nefes kesen görüntülere sahne oldu. Farklı şehirlerden 19 yarışmacının katıldığı şampiyonada Amuk birinci, Bafra ikinci oldu.

HAVA SPORLARI VE GENÇLİK KULÜBÜ İKİNCİLİKLE DÖNDÜ

       HAVA SPORLARI VE GENÇLİK KULÜBÜ TÜRKİYE MODEL UÇAK AKROBASİ ŞAMPİYONASINDA BAFRA İKİNCİ OLDU

       Kayseri Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye FunFly4.Etap Model Uçak Şampiyonası bu yıl da nefes kesen görüntülere sahne oldu. Farklı şehirlerden yarışmacıların katıldığı şampiyonada Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü takımlarda ikinci, ferdi dalda Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübünden Murat Kımık ikinci oldu.

       Akçakaya Model Uçak Tesisi'nde düzenlenen yarışmaya Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın yanı sıra Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz  ve çok sayıda model uçak tutkunu katıldı.

         Renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonada izleyenler akrobasi gösterileriyle de eğlendi. Yarışmada ferdi dalda Melih Ulupınarbirinci(Ankara Model Uçak Kulübü), Murat Kımık ikinci(Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü) ve Kamil Yükselen(Talas Havacılık Kulübü) üçüncü; takımların mücadele ettiği şampiyonada Amuk birinci, Bafra Hava Sporları  ve gençlik kulübü ikinci ve Talas Havacılık Kulübü üçüncü oldu.

          Ödül töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Türkiye'de sivil organizasyonlarda kullanılan pistin ilk ve tek Talas'ta olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bafra havacılık Kulübü Başkanı Burhan Apaydın,Kulüp olarak böyle piste sahip olmamız için gerekli kurumlarla görüşmeler içinde olduğunubelirti.

         Apaydın, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç ve İl spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü  Güven Özyurt' un destekleriyle, Bafra'mıza böyle bir pisti kazandıracağız diye ifade etti.

         Apaydın, "Bugün havacılık kulübümüzün takım halinde ve ferdi olarak 2.olması çok önemli. Bu sporda artık derece yapar boyuta geldik. İkinci kez ikinciliği elde ederek sezon sonunda iyi bir dereceye bir adım daha yaklaştık. Diğer taraftan bu yarışmaya tamamen el yapımı uçaklarımızla katılacak boyuta ulaştık" dedi.

      Hava sporlarındaki bütün bunları yarınların güvencesi gençler için gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan  "Bafra'da yapılacak olan bu sportif havacılık tesisinde Temiz havada, aileler çocukları ile gelmeliler, uçaklarını yapmalılar ve uçurmalılar. Bunun keyfini çıkarmalılar. Hatta beyinsel ve zihinsel gelişim noktasında çocuklarımıza katkı sunmalıyız, onlara bir ufuk açmalıyız. Gençlerimizi sanal dünyadan gerçek dünyaya çekmeliyiz. Memleketimizin geleceğine güzel şehrimiz Bafra'dan pilotlar, teknisyenler, havacılık alanında diğer çalışanları yetiştirerek katkıda bulunmalıyız. Uzayda yerimizi alma çalışmaları amatör havacılıktan başlar.Ülkemiz için havacılık çok önemli bir sektör .Bunlar daha çocuk ve genç yaşlarda bu eğitimleri almakla ya da bunu izlemekle ve bu kültüre yakın olmakla olur. Bu noktada İlçemizde sportif havacılık faaliyetlerinin yapılabileceği bir tesisçok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu. Yarıştığımız uçakları yarışmaya yetiştirmek için bayram demeden sabahlara kadar çalıştık emeğimizin karşılığını aldık. Hedefimiz 2.liğimizi koruyarak kalan Adana ve final etabı olan Eskişehir'de birinciliği kazanmak "diye konuştu.  

        THK Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz ise, her geçen gün yarışma sayısının ve kalitesinin arttığına dikkat çekerek, "Bu işe gönül verenlerin üstün gayretlerini görüyoruz. Bugün Talas'ta birçok güzellik yaşadık. Güzel bir tesis hazırlanmış. Hem bölge halkı buraya çok rağbet ediyor. İnşallah bu ilgi ve alakayı her gittiğimiz yerde şimdiye kadar olduğu gibi göreceğiz. Amacımız havacılığı yaygınlaştırırken eğlenerek spor yapmak, uzayda bizi bekleyen yerimizi almak" şeklinde konuştu.

                                                                                           NAMIK AZGIN 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER