LADİK'TE PEHLİVANLARA COŞKULU KARŞILAMA

Edirne’nin Er Meydanı'nda düzenlenen 6 yüz 53’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı, Kırkpınar üçüncüsü Abdullah Güngör ve Büyük Usta Bayram Ertan ilçemizde coşkuyla karşılandı.

LADİK'TE PEHLİVANLARA  COŞKULU KARŞILAMA

Güreşçiler, Ambarköy Açık Hava Müzesi  yolu üzerinde Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, İlçe Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar ve vatandaşlarımız tarafından coşkuyla karşılandı. Konvoy eşliğinde ilçe merkezine geçildi ve ilçe turu atıldı. Pehlivanlarımızı heyecanla bekleyen vatandaşlar, Ladik meydanını tamamen doldurdu. Kurban kesiminden sonra pehlivanlarımız halkı selamlamak ve duygularını paylaşmak için hazırlanan podyuma çıktı. 
                                                          ÇOK GURURLUYUZ
         İlçe Kaymakamı M.Furkan Sancaktutar," Bugün gerçekten çok gururluyuz. Bu kadar insanın bir araya toplanmasına vesile olan bir kardeşimiz, Başpehlivanımız var burada. Fatih Atlı yıllardır güreş yapıyor. Altın kemer bu yıl nasip oldu. Ben inanıyorum bundan sonra ki yılarda da Ladik' ten bu altın kemer çıkmayacak. Artık hep bizde kalacak. Finali Fatih ve Abdullah kardeşimizin yapmasını arzu ederdim. Ama inşallah gelecek yıllarda final ikisinin adına yazılacak ve altın kemer yine Ladik' e gelecek. Bu yıl sözlendiler; seneye nişan, ondan sonrada evlenecekler ve İnşallah bir ömür bizde kalacak. Bundan sonraki yılarda da bu başarılar artarak devam edecek" dedi.
                                                           ÜÇÜNCÜ OLDUM
          Kırkpınar Üçüncüsü Abdullah Güngör,"Kırkpınar'da elimden gelen mücadeleyi yaptım. Ben birinci olmuş kadar sevindim. Çünkü Ladik'in çocuğuyum ve Fatih'te benim arkadaşım. Üçüncü oldum. Bu işler nasip kısmet. İlk turda da elenebiliriz. Her şey Allah'ın takdiri ilahisi. Güreş gelip geçici. Benim için en önemli şey ahlak, disiplin ve düzenli yaşamdır. Ama en önemlisi sevgi ve saygıdır. Buraya gelen, destekleyen ve Edirne' de bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Selim Özbalcı' ya, Aslan amcaya ( Belediye Meclis Üyesi Aslan Koca), özellikle Bayram Ertan hocama ve Erkan Yüksel abime çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun''  dedi ve mikrofonu Başpehlivan Atlı' ya uzattı.
                                                       BİZDE BİR KARAR ALDIK
           Başpehlivan Fatih Atlı,"Kırkpınar' da Cenab-ı Allah bize de altın kemer almayı nasip etti. Bizi Edirne' de ve Ladik' te destekleyen, televizyon karşısında dualarını eksik etmeyen Ladik halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Finaldeki kemer mücadelemizi Abdullah kardeşimle yapmayı Allah'tan çok istedim. Fakat yenildi. Allah'ın takdiri. Bizde bir karar aldık. İnşallah bundan sonra sırt sırta verip, bu yarım kalmış işi, 2 yıl içinde tamamlayacağız. Memleketimize altın kemeri ebedi olarak getirmeyi planlıyoruz. Allah bunu İnşallah bize nasip edecek'' diye konuştu. Büyük Usta Bayram Ertan Büyük,'' Sizin dualarınızla kemeri aldık. İnşallah bundan sonraki hedefimiz altın kemeri kalıcı almak olacak. Allah razı olsun. Dualarınızı eksik etmeyin. Teşekkür ederim" dedi.
                                                               KAPIMIZ AÇIKTIR
           Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı,"Sevgili hemşerilerim Allah' ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Allah' ıma şükürler olsun ki; yıllardan beri inandığım, güvendiğim, sonunda başaracak dediğim pehlivanım kazandı  ve bugün altın kemer boynunda. Onu burada böyle görmekten o kadar çok mutluyum ki; Bu heyecanı, bu mutluluğu anlatmak mümkün değil. Biz Kırkpınar'ı Sarayiçi'nde yaşadık.'' diyerek pehlivanlara övgüler yağdıran Başkan Özbalcı, Fatih Atlı için; çetin güreşlerle finale geldiğini, sabırla güreşip peş peşe oyunlar yaptığını ve Kırkpınar'ın en çok şampiyon olan pehlivanı Taşcı'nın "Bu mümkün değil" diyerek şaşırdığını dile getirdi. Belediye Başkanı ÖzbalcI: ‘' Er meydanında güreşmek isteyenler, ustanın elini öpüp ona biat edip, bizim yanımıza gelen her yiğidimize gönlümüzde ve Belediyemizde kapı açıktır. Kürsü yapan her pehlivana Belediyenin kapısı daima açıktır. Gerekirse ben kazma kürek çalışırım. Onlara bakar, er meydanında ki o şerefi bir daha yaşatsın diye dua ederim. Bundan sonrada ben sorumluluğu aldım. Şimdi bu şampiyonlarda.  Ladik kapısını ardına kadar onlara açtı. Ladik halkı her şeyiyle bütünleşti. Artık git, başka yerde güreş yok. Dün Gençlik ve Spor İl Müdürü buradaydı. Yapacağımız tesis de kışın yağlı güreş idmanı yapacakları alanı inşa edilecek. Bina bugün başlıyor. En kısa sürede bitecek. Tesisin önüne de 3000 seyirci kapasiteli tribünü olan er meydanı yapacağız. Bakandan sözünü aldık. Ladik'ten pehlivan çıkmış. Ladik' in mayası buna müsait. Bu pehlivanları hiç kimseye kaptırmam. Güreş idman tesisinin adı Bayram Ertan Spor Salonu, er meydanın adı ise; Fatih Atlı Er Meydanı olacak" diye konuştu.
                                          DUBLEKS DAİRE
            Ladik Belediyesi Belediye Meclis Üyelerinin, Belediye Meclisi'nde aldığı kararla; Başpehlivan Fatih Atlı' ya Belediye dubleks yapılarından bir dubleks daire, Kırkpınar'ı üçüncülükle tamamlayan Abdullah Güngör' e 3 adet reşat altın, Pehlivanları yetiştiren hocaları Bayram Ertan' a bir reşat altın ve her pehlivana plaketler verildi. Takı töreni vatandaşlarında katılımıyla devam etti. Pehlivanlar takı merasiminden sonra Belediye Başkanlık Makamına çıkıp, Başkan Selim Özbalcı' yı makamında ziyaret ettiler. Kısa bir sohbetten ve fotoğraf çekimlerinden sonra Ladik Belediyesi' nin, Mavi Göl Tesislerinde düzenlemiş olduğu yemeğe gittiler.

                       Köksal ÖNER

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER