YAZ KUR’AN KURSLARI İLGİ GÖRÜYOR

Bafra ilçesindeki camilerde yaz Kuran kurslarına öğrenciler, yoğun ilgi gösterdi. Bafra ilçesinin genelinde 300’den fazla kursta 7 bin 201 öğrenci Kur’an ve dini eğitim alıyor.

YAZ KUR’AN KURSLARI İLGİ GÖRÜYOR

     Son yıllarda daha çok çocuğun Kur'an öğrenmesi için renkli hale getirilen yaz kursları başladı.

         YAZ KURSLARI BAŞLADI, CAMİLER ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ   

      Bafra Müftüsü Burhan Keleş, gazetemize yaptığı açıklamada, okulların tatil olmasının ardından, Bafra ilçesinde bulunan  camilerde 7 bin 201 öğrenciye eğitim verilmeye başlandığını söyledi.

      Bafra ilçesinde, yaz dönemi Kur'an Kursları başladı. Okulların kapanmasıyla birlikte tatile giren öğrenciler, 9 hafta sürecek yaz dönemi Kur'an kurslarına akın etti.

     Yeni dönem için öğrencilerin kayıt yaptığı camilerden biri de Bafra ilçesinin İsmetpaşa Mahallesinde bulunan Akif Arslan Camii oldu. Caminin yaz dönemi Kur'an kursları büyük ilgi gördü.

      Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, tatil süresince yaz okullarının devam edeceğini belirtti.

     Çocuklar yaz tatilinde hem Kur'an öğreniyor, hem de yeni arkadaşlar ediniyor. Kurslarda Kur'an, temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri de yer alıyor. Kurslarda Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Dinimi öğreniyorum, Elif-Ba ve Kur'an öğrenme CD'lerini ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılıyor.  

     Kurslar sayesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen çocuklar, ders aralarında sıkılmamaları için çeşitli aktivitelerle de stres atıyor. Yaz Kur'an kurslarına gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden kursiyer öğrenciler, hocalarının sayesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiklerini belirtti.

       NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER