“Hoş geldin Ya Şehri Ramazan”

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, mübarek Ramazan ayının başlaması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

“Hoş geldin Ya Şehri Ramazan”

    "Nefsi isteklere gem vurularak aşırı arzuların yok edilmesini sağlayan Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Bu nedenle nefsanî arzuları vücudumuzdan temizlemek için fırsat ayı olan Ramazan ayını iyi değerlendirelim"diyen Şenocak mesajında şunları söyledi:

    "Ramazan ayı, bereket ve mağfiret ayıdır. Günahlardan arınmak için azad ayıdır. Allah (c.c)'ın verdiği tüm nimetlere şükür etmek, O'na kulluk borcumuzdur. Borcumuzu zamanında en iyi şekilde ödeyebilirsek biz kazanırız. Yüce Yaratıcının mağfiretine nail oluruz. Günahlarımız bağışlanır. Bu nedenle Ramazan bir rahmet ayıdır. Mevsim itibariyle hava sıcaklığının arttığı bir aydayız. Aynı zamanda orucun en uzun tutulacağı günleri yaşıyoruz. Bu ayda gösterilecek sabır karşılıksız kalmayacaktır. Allah (c.c), "Sabır" diye buyuruyor. Ramazan, sabır ile yapılacak salih ameller ayıdır. Sabreden mutlaka ecrini alacaktır. Bu vesile ile bugünlerde sabır ile imtihan edileceğiz. İradesine hâkim olan, sabır gösteren kazançlı olacaktır. Ramazan ayı fazilet bakımından üstün olan aydır. Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Yeryüzünün Allah'ın nuru ile aydınlandığı, gökyüzünün ışıl ışıl parladığı bir aydır. Müslümanları kötülükten alıkoyan, doğru yolu gösteren, vücudu ve ruhu temizleyen bir aydır. İftarda, aç kalmanın acısını çıkaracağınız mükellef sofralar değil, gurabanın hamisi Peygamber'i Ekber'in sofrasını kurun. Gösterişli ve masraflı sofralardan kaçınmak, bu ayın faziletinin gereğidir. Bu ayda açlar doyurulmalıdır. Maddi durumu iyi olmayan insanlara yapılacak yardım sevabı kat kat artırır. Ramazan ayı ibadet ve yardımlaşmanın en yoğun yaşanması gereken aydır. Bu ay içinde yardımlaşmak, ihsanda bulunmak güzel duygularla donanmamızı sağlayacaktır. Oruç, açları anlamamızı sağlayacak yegâne ibadettir. Orucu açlık olarak görmemek gerekir. Aksi halde bu ayın manasını anlayamamış olmak insanı batağa sürükler. Oruç, bütün Müslümanlara farz kılınmıştır. Bu ibadeti yaparken gaflette olmamak gerekir. Bu ayda yapılacak farz ibadetlerinin yanı sıra nafile ibadetler de cehennem ateşinden korunmak için fırsat olacaktır.  Ramazan, ruhun bedene galebe ayıdır. Bedenin ruha hâkimiyetine izin vermeyin. Geldiği zaman değil gittiği zaman ağladığınız bir ay olsun. Nefis bu ayda terbiye edilir. Bu ayda yapılacak salih ameller cennet kapılarını açacaktır. Günahlardan azad edilmek, Allah(c.c)'ın mağfiretine nail olabilmek için tüm Müslümanlara bir fırsat sunuluyor. Şeytan zincire vuruluyor ve O Yüce Yaratıcıdan çok büyük nimetler sunuluyor. Ruhun ihtiyacı olan gıda bu ayda mevcuttur. Bu ayın feyzinden, rahmetinden, bereketinden faydalanmak gerekir. Ramazan ayı, hasta ruhlara şifa sunulduğu, kırgınlıkların, küslüklerin ortadan kaldırıldığı, bolluk, sevgi, rahmet, barış, huzur, kardeşlik ayıdır. Kur'an ayı olan Ramazan, gönüllerimize güzelliğiyle, rahmet ve bereketiyle geldi. Vücudumuza sıhhat ve selamet getirdi. Günahkâr ruhumuza azad olma fırsatıyla geldi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in güzel ahlakından nasiplenebilmek için geldi. Tüm Müslümanlara rahmet, bereket getirdi. Hoş geldin ya şehri Ramazan. İnşallah bütün Müslümanlara hayır getirdin. Bu vesile ile bütün Müslümanların Ramazan ayını kutluyor, hayırlara vesile olmasını Allah (c.c.)'tan temenni ediyorum."

                  NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER