ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADIK

Bafra'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi. 24 Kasım Öğretmenler Günü, Bafra yeni Kent Meydanında yapılan törenle kutlandı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADIK

   Bafra Yeni Kent Meydanında yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, Yeni Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

    İlk olarak Kent Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar çelenk koydu.

    Çelenk törenine; Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör,  Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

                       BAFRA'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

      Bafra ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü, Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

      Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen program ilgi gördü.

         Günün anlam ve önemi üzerinde konuşan Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar,  "Bugün 24 Kasım, başkomutanlıkla, başöğretmenliğimizin bütünleştiği çağ üstünü, çağlar üstünlüğü idealinin ilk yapıldığı yerdir. Öğretmenlik meslekler arası üstünlüğüdür. Öğretmenlik sevgidir, fedakârlıktır, çağdaşlıktır, bilimselliktir, idealdir en güzel erdemliktir. İnsanın, insan olma vasfını ön plana çıkaran şey, eğitim ve kültürdür. Öğretmen, ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir. Bizler, bize teslim edilen öğrencileri, gül yetiştirenlere mahsus hevesle yetiştirmeliyiz. Okullar, bizim çiçek bahçemizdir. Bir öğretmen tıpkı bir bahçıvan gibi her çiçeğin ayrı bir bakım, yaklaşım ve ihtimam gerektiğinin farkında olmalıdır. Öğretmenler ve eğitim görevlileri sürekli arayış, değişim ve bilişim içerisinde olmalıdırlar.  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ilçemizde ve ülkemizde ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi şehit meslektaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

              Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı,"Atatürk yeni bir Cumhuriyet kurup, cephelerde savaşıp, Anadolu'nun her tarafında dolaşıp, eline tebeşir alıp eğitim öğretim için tahtanın başına geçmiştir. Dolayısıyla başöğretmenlik Atatürk'e çok yakışmıştır. Yaptıklarıyla, ortaya koyduklarıyla, bir millete çok şey öğretmiştir.Ama esas önemli olan yaptıklarının kalıcı olması anlamında, kendisinin tahtanın başına geçmesi, sembolik olarak gençlere, o zaman ki, çocuklara ders vermesi ve canlı kalması önemli bir olaydır.Hayatımızda ilk örnek aldığımız insanlar öğretmenlerdir.  Dolayısıyla öğretmenlerimize, çok büyük görevler düşüyor. Onların her şeyden önce, insanlığı temsil etmeleri örnek bir insan olmaları, en temel görevleridir. Çocukların anne babasından sonra taklit ettikleri insanlar öğretmenleridir. Bundan dolayı öğretmenlerimizin her kötü alışkanlıklarından, davranışlarından uzak olmaları en hayati değerlerin başında geliyor. Öğretmenlik mesleği herkesin kolayca yapacağı bir meslek değildir. Dolayısıyla öğretmenlerimizin bu sorumluluk bilinciyle kendilerini o genç beyinlerde olmalı ve örnek bir vatandaş olmalarını hiçbir zaman akıllarından çıkarmamaları lazım" diye konuştu.

     Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve solo şarkılar büyük beğeni topladı.12 Öğretmene hizmet şeref belgesi Bafra Kaymakamı Ali Katırcı tarafından takdim edildi.

      24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, öğretmenler ve öğrenciler arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere ve öğrencilere; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından plaketleri ve çeşitli hediyeleri takdim edildi.

     Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmenlerinden Ömer Ömür, tarafından Bafra'da 39 stajyer öğretmen yemin etti.

      24 Kasım Öğretmenler Günü törenine; Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Eczacı Kemal Ünlü, Bafra İlçe Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Bafra İlçe Sağlık Müdürü  DrAytaç Akın, Okul Müdürleri, iş adamları, sivil toplum örgütleri, askeri erkân, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

                                                                                 NAMIK AZGIN 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER