banner223

SADEF GENEL BAŞKANI YILDIRAY BAŞ OLDU

Samsun Dernekler Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu İstanbul Kağıthane Belediye Meclis Binası’nda yapıldı.

SADEF GENEL BAŞKANI YILDIRAY BAŞ OLDU

                              YILDIRAY BAŞ YENİ GENEL BAŞKAN

      Kongerede iki liste yarıştı. Beyaz Liste ile yarışa giren Yıldıray Baş kullanılan oyların 136’sını alarak, mavi liste karşısında yarışı birinci bitirdi ve SADEF Genel Başkanı seçildi..

      Kongreye İstanbul’da yaşayan Samsunlular büyük ilgi gösterdi. SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren,Esenler Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Şükrü Şahin, Ankara Samsun Dernekler federasyon Genel Başkanı ve Kurucu  Genel Başkanı Remzi Kozal, SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı Ahmet Erdogan, Samsunspor Eski Başkanı ve SAYSİAD Başkanı Sezgin Gümüş, Doktor Ayhan Şahin SAMDEF Genel Başkanı Avukat Dilek Kiraz, Anadolu SADEF Genel Başkanı Halit Katı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Tekstil Kent Başkanı Nuri Karaduman, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç SADEF 5. Olağan kongresine katılanların arasındaydı.

                    “KONGREDEN KONGREYE BİR ARAYA GELMEYELİM”

      Kongre Divan teşekkülü, faaliyet raporlarının okunmasının ardından SAMKON Genel Başkanı Kayan Aşçı’nın konuşmasıyla başladı.

     Aşçı konuşmasında; İstanbul’da yaşayan Samsunluların kongreden kongreye bir araya geldiklerini söyleyerek bunun sebebini ise herkesin  döşen görevleri tam olarak yerine getirilmemesine bağladı.

     Siyaseti ve bürokrasiyi bu dernek sayesinde tanıdığının da dile getiren Aşçı şöyle devam etti;“üzülerek söylemeliyim ki, Şevket Aşçı Meslek Yüksek Okulu açılışına Bafralı olduğumuzdan dolayı sadece Bafralılar katıldı. Ama biz bu dernekler sayesinde gurbette gücümüze güç katılıyoruz.Bu kongre vesilesiyle hepinize derneklerinize daha fazla sahip çıkmanızı istiyorum.”

    SADEF’in kuruluşundan bu güne 10 yıl geçtiğini de sözlerine ekleyen Aşçı sözlerini şöyle tamamladı;

     “Samsunlular bir araya gelemezler gelseler bile bir şey yapamazlar diyorlardı şimdi ise Samsunluları örnek alıyorlar. Her yıl dört önemli büyük buluşma etkinliği yapıyoruz. 30 bin kişiyi bir ayara getirerek son büyük buluşmamızı yaptık. Yaşar Doğu ve Neyzen Tevfik anma programları düzenledik.”

     Aday Konuşmalarında ise Müslüm Çamurcu, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” diye söze başladı ve SADEF’e yeni bir Genel Merkez yapacaklarını vaad etti.

     Yıldıray Baş ise, dernekler arasındaki kopuklukları gidereceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;

                           “GENEL SEÇİMLERDE AĞIRLIĞIMIZ OLACAK”

     “Genel Merkezimiz hazır, SADEF Dergimiz hazır. METRO Turizm Galip Öztürk Samsunlular yurdunu yapacak. Her ilçemiz tanıtımı için programlar yapacağız. Samsun’u dünyaya tanıtacağız.Genel seçimlerde siyasiler partilerden adaylık isteyeceğiz, olmazsa bağımsız aday olarak çıkartacağız.”

     Kullanılan oyların yarısından fazlasını alarak SADEF Genel Başkanı olan Yıldıray Baş daha sonra bir teşekkür konuşması yaptı.

NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER