SAL’IN YABANCI KONUKLARI SAMSUN’A GELDİ

Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe,Samsun Anadolu Lisesi 2013-2015 başvuru döneminde, Smarthome-Be Online For Our European Homes başlıklı Avrupa Birliği okul ortaklığı proje toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

SAL’IN YABANCI  KONUKLARI SAMSUN’A GELDİ

            Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe,"Samsun Anadolu Lisesi 2013-2015 başvuru  döneminde, Avrupa’dan 5 ülkenin ortaklığı ile sürdürdüğü Smarthome-Be Online For Our  European Homes  başlıklı Avrupa Birliği okul ortaklığı proje toplantısını gerçekleştirmek üzere  proje ortaklarımız  okulumuza  ve şehrimize geldiler" dedi.

          Almanya, İtalya, Polonya, Finlandiya ve İspanya’dan 10 öğrenci ve 11 öğretmenin katıldığını belirten Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, "Hafta boyunca, proje çalışmalarının tamamlanması yanı sıra, şehrimizin kültürel ve tarihi zenginliklerinin de tanıtılacağı bir program düzenlenmiştir" dedi.
                          ‘ KAYMAKAMIMIZA VE MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR’
           Açılış konusmasını yapan Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe," Okulumuzun köklü tarihinden bu yana gerçekleştirmiş olduğu başarılı ve göz dolduran çalışmalardan biri olan, öğrencilerimizin sosyal-kültürel ve yabancı dil gelişimine önemli katkı sunan bu projede yüksek gayret sarf eden ekibime ve öğrencilerime huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür  etmek istiyorum. Ayrıca bu güzel günde, bir hafta boyunca devam edecek olan proje toplantılarının yanı sıra, şehrimizin ve Türk kültürünün tarihinin ve zenginliklerinin tanıtılacağı programımızın açılışında bizleri yalnız bırakmayan ve değerli katkılar sunan İlçe Kaymakamımız Sayın Turan Atlamaz beyefendiye yine tüm çalışmalarımızda bizleri destekleyen ve yüreklendiren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz Çetinkaya beyefendiye,  Halk Eğitim Müdürümüz Sayın Kemalettin Ak beyefendiye teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
                            ‘İKİLİ İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA PEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ’
           Ardından bir konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya,"ülkemiz ile ülkeniz arasında ilişkilerimizi sürdürmekteyiz. İlimize gelişinizden gidişinize kadar ev sahipliği yapacağız. Bu güzel ikili ilişkilerimizi daha da pekleştirmiş olacağız. Burada emeği geçen başta okul müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe ile öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
           ‘MİSAFİRPERVER OLDUĞUMUZU ANLATACAĞINIZA İNANIYORUM’
          İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz ise," Her ülkeler arasında gönül köprüsü kuracağız. Burada sizlere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu sizlerle birlikte paylaşıyorum. Ülkenize döndüğünüz zaman bizim ne kadar misafirperver olduğumuzu anlatacağınıza inanıyorum. Burada yapacağınız çalışmalarınızda bizde kaymakamlık olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

         Kaymakam Turan Atlamaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya günün anlamı ilgili duygu ve düşüncelerini belirten yazıyı Samsun Anadolu Lisesi anı defterine yazdılar.  Programda yabancı ülkelerin öğretmen ve öğrencilerine katılım sertifikası verildi. Ve ardından okulun folklor ekibi kısa bir gösteri yaptı. Bu arada günün anlamıyla ilgili pasta kesimi yapıldı.
          Köksal ÖNER



Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER