YABANCI KONUKLAR SAMSUN’A HAYRAN KALDI

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Ahmet Sarı Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy,” Ortağı olduğuz Erasmus+ Programı Ana eylem 2 Okul Ortaklığı Hibe Programı ilgi gördü.

YABANCI KONUKLAR SAMSUN’A HAYRAN KALDI

           Samsun’un İlkadım ilçesindeki  Ahmet Sarı Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy,” Ortağı olduğuz Erasmus+ Programı Anaeylem 2 Okul Ortaklığı Hibe Programı çerçevesinde yürütülmekte olan, 2014-1-BG01-KA201-001435_5 Nolu “Choose Your Future” başlıklı Avrupa Birliği projesinde yabancı ortaklarımızı ilimizde ağırlandık” dedi.

          Bulgaristan, Danimarka, Romanya, Polonya, Estonya ve Letonya’dan 16 öğretmen ve 35 öğrenci toplamda 51 yabancı katılımcı ile yoğun bir seminer ve eğitim çalışması yapıldığını dile  getiren Ahmet Sarı Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy,”Seminer çalışmalarından arta kalan zamanlarda ise ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla geziler düzenlendi. İlk olarak Amisos Tepesi ve Amazon Köyü gezildi. Daha sonra Şehzadeler Kenti Amasya, yapılan gezi ile tanıtıldı ve son olarak Bafra Kuş Cenneti gezisi ile programı  sonlandırıldı ” diye konuştu.   
                               MÜDÜR AKSOY’DAN BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR 
          “Geleceğini Seç” isimli projenin amacının  yedi ülke öğrencilerine meslekleri tanıtmak, gelecekte seçecekleri meslekler ile ilgili daha sonradan e-öğrenmeye dönüştürülecek çeşitli çalışmalar yapıldığı belirten Ahmet Sarı Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy,”  Projenin Türkiye ayağında öğrencilerin özfarkındalıklarını artırmak için kendilerini tanımaya yönelik çalışmalar ve etkinlikler yapılmıştır. Misafirlerimiz yoğun bir seminer çalışmasının ardından programın son gününde  Canik Meşe Tesislerinde düzenlenen  öğle yemeğinde yorgunluk attılar. Bu arada Belediye Başkanımız Sayın Osman Genç’in bizleri ağırlaması ve projemize verdiği desteklerden dolayı ve ayrıca bu güzel günde bizlerle birlikte olan Canik Belediyesi Başkan Yardımcımız Sayın Alican Usta Beye de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
                            ‘OBJEKTİF YARGILARIN ORTAYA ÇIKTIĞINI GÖRDÜK’
           Canik Belediyesi tarafından Meşe Kültür Tesisleri verilen yemekte misafir ülke öğretmenleri ve öğrencileri proje ile ilgili olarak ile sohbet eden  Belediye Başkan Yardımcısı Ali Can Usta ,”bu projelerin ülkelerin birbirlerini tanımaları bakımından oldukça önemli olduğunu bu sayede ülkelerin değerlendirilmesinde objektif yargıların ortaya çıktığını gördük. Canik Belediyesi olarak bu tür projelere her zaman destek veriyoruz. Bu güzel tesisimizde sizleri ağırlamakta dolayı  son derece mutluyuz. Ülkenize donduğunuz zaman bizim kültürümüzden  ve misafirperverliğimizden bahsedeceğinize inanıyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

            Sohbet esnasında yabancılar da Samsun’a hayran kaldıklarını belirterek teşekkür ettiler. Yemek sonrasında Türk Kahvesi ikram edilen misafirler Samsun manzarasını seyrettiler. Toplu fotoğraf çekimi ile Meşe Tesislerindeki program sona erdi.
             Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER