YUSUF ZİYA YILMAZ, BAFRA’DA

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu.

YUSUF ZİYA YILMAZ, BAFRA’DA

     Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven’i makamında ziyaret etti.

     Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 15 günde bir ilçe ziyaretleri yaparak, dirsek teması içerisinde, ilçelerle bağlantıları sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

                                        “AĞALIĞA CAN DAYANMAZ”

     Bafra Belediyesinde açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “ Önce Belediye Başkanımız Zihni Beyi ziyaret edelim, daha sonra yeni göreve başlayan Bafra Kaymakamımız Halis Arslan’ı ziyaret edelim, yine kongreyi tamamlayıp da, partimizin ilçe Başkanı olan Tuncay Yurduseven’i ziyaret etmek için meclis başkanımızla, mevcut başkan vekilimizle birlikte ziyarete geldik. Bugün Dedeli mahallesine gideceğiz, Dedeli mahallesinden sonra da, yine Zihni beyle beraber yerinde görmeyi planladığımız işimiz var, onları yapacağız. Birde Dededağ’da bir Halı Saha inşaatı var, ona bakacağız. Ondan sonra da Samsun’a döneceğiz” dedi.

                   “İŞLERİMİZE DOLUDİZGİN DEVAM EDİYORUZ”

      Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,” Allaha çok şükür, işlerimizde iyi, mevcut kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak, Büyük Şehir Belediyesinin sınırlarının büyümesinin getirdiği sorumluluklarımızı gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Gerek Bafra’mızda, gerek Alaçam’ımız da, gerek Yakakent’te, gerek Çarşamba, Salıpazarı, Terme, Ayvacık, gerekse güneydeki ilçelerimiz Kavak, Asarcık, Vezirköprü, Havza’da doludizgin işlerimiz var. Belediyelerin eski borçlarından kaynaklanan Maliye Bakanlığı hükümet garantili, hazine garantili olan borçlanmalardan ötürü, konserve edilmiş, yapılandırılmış zamana yayılmış olan borçları hükümetimiz, çok fazla ertelemeden bu devlet alacaklarını, belediye gelirlerimizden kesiyor. Biz, yaptığımız işleri planlıyoruz. Yaptığımız planlamayı biraz zaman ayırarak, biraz zaman planlamasında belki 3 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediğimiz bir işi, 6 aya yayarak bitirmeye çalışıyoruz. Hiç bir şekilde, hiçbir hizmeti ertelemeden, hiçbir hizmeti kangren etmeden, süreç yönetimimizi ortaya koyarak, süreci yöneterek, zamana yayarak, daha doğrusu bu sorunlarımızı çözüyoruz” diye konuştu.

                               “SORUNLAR AŞILABİLECEK BİR ŞEYLERDİR”

         Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “ Bazı hizmetleri daha kısa sürede yapamayışımızla ilgili, görsellikleri gördüğümüzdeki oralar mutlaka bir finansman planlaması ile ilgili bir şey vardır. Hep heyecanlı bir milletiz, heyecanlı insanlarız. Her şeyimizi kısa sürede tamamlayıp, bitirmek istiyoruz. Kendi  işleriniz öyle değil mi? Yani bir yerde bir daire satın almış isek, daire inşaatı devam ediyor ise, hemen bana ne zaman bana teslim edeceksin? Bir an önce bitir ve ver diyoruz. O da diyor ki; sen taksitlerini iyi öde, zamanında öde, geciktirmeden öde,ben sana direyi zamanında veririm diyor. Kısacası böyle, zaman yarışı içerisinde, işlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

          “BAFRA’DA ZİHNİ BEYLE BERABER ÇALIŞMAK BİR AVANTAJIMIZDIR”

         Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,”Bafra’mızda bir Zihni beyle beraber çalışmak, bir avantajımız, Zihni beyden çok memnunuz. Zihni bey, ben burada diye söylemiyorum. Zihni bey ve Belediye meclis üyeleri, son derece bir diyalog içerisinde, hizmet ediyorlar. Samsun’umuz Türkiye’nin 30 büyükşehrinden bir tanesidir. Büyükşehirlerimizin sayısı 16 iken 14 tane daha eklendi. Ve sayısı 30’u buldu. Şehirlerin 30’a çıkmasına rağmen Samsun bu 30 büyük şehir sıralaması içerisinde yukarıdan aşağıya sıralamada 13. ve 14.sırada. Bu sıralama nüfusa göre, bu sıra gelişmişlik endekslerine ve ekonomiye göre değerlendirilebilir. Şehrimizin eksik olan sıralamada bizi aşağıya çeken kriterleri yukarıya doğru çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çevre projelerinde oldukça başarılıyız, oldukça iyi sonuçlarımız var. Mavi Bayrak talebinde bulunduk. Mavi bayrak aldığımız takdirde bu bölgesel noktalar için Mavi Bayrak prestijimizi çok yükseltecek. Ulaşım altyapısını her gün biraz daha modernize ediyoruz. Şehrimizde eğitim, turizm, sanayi, sağlık ve diğer yatırımları her geçen gün artırıyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

      Başkan Yılmaz daha sonra sırasıyla, Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulundu. Başkan Yılmaz, tekrar AK Parti Bafra ilçe Başkanı seçilen Tuncay Yurduseven’i ziyaret etti. Daha sonra Dedeli ve Dededağı mahallerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
          
 NAMIK AZGIN



Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER