Tarım Kredi Ortaklarını Bilgilendiriyor

Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Müdürlüğüne bağlı Bafra 818 İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi ev sahipliğinde, Ortaklarına ve yöre çiftçilerine eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım Kredi Ortaklarını Bilgilendiriyor

          Bafra ilçesinin Koruluk Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıya; Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Reşit Cabi, Bölge Yönetim Kurulu üyesi Şenol Tekin, Tarım Kredi Taşova Yem Müdürü Cengiz Ceylan, Gübretaş Ziraat Mühendisi Selçuk Yılmaz, Groupama Bölge Sigorta yetkilisi Ali Şükrü Karataş, Kut-San Pazarlama Genel Müdürü Cem Tolga Korkut,  Samsun Bölge Ziraat Mühendisi Abdullah Torun,  Bafra 818 İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Candar, Kooperatif çalışanları ziraat mühendisi Özlem Aydın, Adnan Öztürk, Salih Sancar ve çok sayıda kooperatif ortakları ile yöre çiftçileri katıldı.  

         Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Reşit Cabi, yaptığı konuşmasında bilgilendirme toplantılarının dört hafta önce başlatıldığını, bir noktada bu çalışmayı, sosyal sorumluluk projesi olarak adlandırdıklarını bu çerçevede bilgilendirme ve eğitim çalışması yaptırdıklarını söyledi.

         Cabi,”Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliğimiz faaliyet alanındaki Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop illerine bağlı tüm İlçe, belde ve köylerde mevcut olan 66 Şubemiz aracılığı ile Kooperatif ortaklarımıza ve bölge çiftçilerimizin eksik olan bilgilerini ve doğru bildikleri yanlışlıkları öğretmek için buradayız”  dedi.

          Bafra 818 İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer, katılımlarından dolayı çiftçilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Bölge üreticisinin yeniliklere açık olduğunu, tarımdaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, uygulama yeteneğine sahip olduğunu belirterek, Bölge çiftçisinin Dedelerinden, Babalarından miras kalan Tarım Kredi Kooperatifine sahip çıktıkları için kendilerine sonsuz şükranlarını sundu.

         Zirai mücadelede yapılan hatalara dikkat çeken, Kut-San Pazarlama Genel Müdürü Cem Tolga Korkut, Çiftçilerin zirai mücadelede başarılı olmalarının en başında suyunu ve toprağını tahlil yaptırmasından geçtiğini belirtti.

         Korkut, “Zirai mücadelede ilacın hazırlanışında suyun temizliği ve sıcaklığının önemi kadar pahası da önemlidir. İlacın hazırlanışı sırasında, etkisi daha fazla olsun düşüncesiyle kutu üzerinde belirtilen doz miktarından daha fazla kullanmaları ise doğru bildikleri yanlışlardır” dedi.

         Gübretaş Ziraat Mühendisi Selçuk Yılmaz, Gübrelemede dikkat edilmesi gereken konulara değinirken, üreticilerden gelen soruları da yanıtlayarak konusunda bilgi transferi sağlarken, Groupama Bölge Sigorta yetkilisi Ali Şükrü Karataş, Tarım sigortasının önemine değinerek üreticiye sağladığı avantajları konusunda bilgi verdi.   

         Karataş, Bafra yöresinde yaşanan çeltik ürününde yağış ve rüzgâr nedeniyle yatmasından dolayı zarar gören üreticilerin sorularını yanıtlarken, çiftçilerin taleplerini de not alarak üst makamlara ileteceğini de sözlerine ekledi.

        Tarım Kredi Taşova Yem Müdürü Cengiz Ceylan, Tarım Krediye ait 8 yem fabrikasının tek çatı altında birleştiğini Tarım kredi yem olarak Türkiye’nin yüzde 15’ine hitap ettiklerini söyledi.

         Ceylan, ”Taşova Yem fabrikamız önce kaliteye inanmış, daha sonra pazarlama ağını genişleterek kooperatiflerimiz kanalıyla gerekse özel sektöre yapılan satışlarıyla geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştır. Kalite ve güvenirliğimizi yaptığımız ciddi yatırımlarla pazardaki yerimizi kalıcı hale getirmeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

          Toplantıya katılan üreticiler yaptıkları ortak açıklamada,  İlaçlama ve gübrelemede doğru bildikleri yanlışlarının olduğunu, bu toplantı sayesinde bu yanlıştan dönerek hem verim hem de girdilerimizi düşürmüş olacaklarını söylediler.  

                                    NAMIK AZGIN 

 

 

       

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER