VALİ AKSOY,'YOL DOĞAL TAŞ OLURSA YAPILSIN'

Kızılırmak Deltası Doğa Okulu açılışını yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Kuş Cenneti Yolu ile ilgili bir isteği, çevrecilere taş çıkartacak bir cevap ile geri çevirdi.

 VALİ AKSOY,'YOL DOĞAL TAŞ OLURSA YAPILSIN'

      Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Kuş Cenneti kameriyesinde katılımcılar ile çevre sohbeti yaptı, sorunları dinledi. Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ile Vali Hüseyin Aksoy arasında ilginç bir diyalog yaşandı. 
      Vali Aksoy'u Fransa'nın Camargue Deltasına davet eden Sait Karagöl,"Sayın Valim, bir önceki geziye gelemediniz. 8-10 kişilik bir grup ile Camargue`ı gezerseniz çok iyi olur. Buranın yol, stabilize durumunu kabullenemiyorum" dedi.

       Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, çok net bir şekilde "Ben de kabulleniyorum" dedi ve peşinden de "Ben asfalt istemiyorum. Ben de karşıyım" diye konuştu.
      Karagöl'ün, "Camargue Deltasında asfalt yollar yaptılar" sözüne karşı da Vali Aksoy, "Yapsınlar, kötü örnek bize örnek oluşturmaz. Ben asfalta karşıyım" şeklinde konuştu.

         DELTA İÇİNE PARKE TAŞI DA DEĞİL, DOĞAL TAŞ OLURSA YAPILSIN"

       ‘Kuş Cenneti'nin girişine kadar asfalt yapalım onda bir tereddüdümüz yok' diyen Vali Aksoy, "Delta içine parke taşı da değil, doğal taş olursa yapılsın.  Belediyenin doğal taş atölyesi var orada yapılabilirse olabilir. Tozu önleyici çalışma yapılabilir. Bazı killi topraklar var. Bu killi toprağa hafif mucur taşı da karıştırdığınız zaman bütün asfalt gibi oluyor, hiç tozutmuyor. Bir ara öyle bir malzeme çalışın dedik ama somut bir şey üretemediler.  O malzeme ile yapılsa burası, toz da çıkmaz, asfalt gibi olur. Killi toprağı mucur taşla karıştırdığınız zaman beton gibi olur. Burası dediğim gibi, "Bir şey yapılacaksa yapsın arkadaşlar. Doğal taşın dışında beton parke dahi olmaz" diye sözlerini tamamladı. 

          NAMIK AZGIN 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER