YAZLIK SEBZELER VE MEYVELER TEZGAHTA

Yaz mevsiminin yaklaştığı şu günlerde bazı sebze ve meyveler tezgâhtaki yerini aldı.Bafra ilçesinde, sebze ve meyve tezgahları mevsimlerden etkilenmeyen tezgahların başında geliyor.

YAZLIK SEBZELER VE MEYVELER TEZGAHTA

        Havalar ısındı pazarlar şenlendi. Bahar tezgahlara da yansıdı. Pazarlarda fiyatlar şimdilik mevsimsel geçişin etkisinde. Küresel ısınmaya bağlı olarak dünya genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların etkisiyle bu yıl sebze ve meyve fiyatları da yükselme eğilimine girdi.

             BAFRA'DA YETİŞEN SEBZELER VE MEYVELER İLGİ GÖRÜYOR  

      Ramazan'da sebze meyve üretiminde herhangi bir düşüş olmamasına rağmen fiyatlardaki artış dikkat çekiyor. Fiyatların normal olduğunu belirten pazaryeri esnafları, vatandaştan yüksek fiyat tepkileri aldıklarını belirtiyor.   

       Bafra ilçesinde bulunan Pazar yerlerinde ve semt pazarında yerli ürün bereketi yaşanıyor. Pazaryerlerinde en çok ilgiyi; bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyveleri satan mahalleliler(köylüler) görüyor.

       Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Bafra ilçesinde, Pazar yerlerinde ve marketlerde yaz sebzeleri ve meyveleri adeta renk cümbüşüne dönüşerek tezgâhlardaki yerini aldı.Tezgahlarda satışa sunulan  sebze ve meyveler, halkı tarafından büyük ilgi görüyor. 

       Pazarda domates, salatalık, üzüm, biber, taze fasulye satan Adem Akman ise, "Bahçemiz ve hayvanlarımız var. İhtiyacımızdan fazla olan el emeği göz nuru bahardan beri yetiştirdiğimiz bu ürünlerimizi kurulan bu pazarda satıp ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz" dedi.

                           TEZGAHLARDAKİ SON DURUM NASIL
        İşte Bafra'da bulunan pazaryerlerinde ve semt pazaryerlerinde bazı sebze ve meyvelerin bu haftaki fiyatları:

    "Üzüm: 3 TL, Şeftali:2 TL, Patates: 1 TL 25 Krş ,Soğan: 75 kuruş,Muz : 5 TL, Armut: 2,5 TL,Karpuz, 75 Kuruş, Kavun 1 TL,  Domates: 1 TL, Ancelika Eriği: 2,5 TL, Kabak: 1.5 TL-2 TL,Patlıcan: 75 Kuruş,Salatalık: 1 TL-1.5 TL,Biber: 1 TL-2 TL,Dolmalık biber: 1.5 TL-2 TL,Havuç: 1 TL-1.5 TL,Pırasa: 1.5 TL-2 TL,Taze fasulye: 2.5 TL-3 TL,Elma: 1.25 TL-2.5 TL."
         NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER