banner221

YGS BAFRA’DA SORUNSUZ TAMAMLANDI

ÖSYM Başkanlığınca, öncesinde ve sırasında her türlü tedbirin alındığı 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sorunsuz tamamlandığı bildirildi. Sınav sorularından rastgele seçilen yüzde 20'si, "osym.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

YGS BAFRA’DA SORUNSUZ TAMAMLANDI

        Sınav sorularından rastgele seçilen yüzde 20'si, "osym.gov.tr" adresinden eri

        Bafra’da, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) öğrenciler salonlarda ter dökerken, aileler ise dışarıda çocuklarına dua etti.

        Bugün Türkiye genelinde yaşanan sınav heyecanı Bafra'da da yaşandı. Öğrenciler sınav salonlarına kimlik kontrolü ve üst aramasından sonra alındı. Sınav boyunca öğrenciler sınıflarda ter dökerken velileri okul bahçelerinde dua ederek, Kur’an-ı Kerim ve cevşen okudu. Sınav sonucunda öğrencilerin bazıları sevinçli çıkarken bazılarının ise üzüntüsünün yüzlerine yansıdığı görüldü. Öğrenciler, soruların, iyi hazırlanan kimseler için kolay geldiğini aktardı.

        Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ın hukuka aykırılık kararına rağmen ÖSYM Başkanlığı, soruların tamamı yerine yüzde 20'sini yayınladı. Kalan yüzde 80'lik bölüm ise YGS sonuçları açıklandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

        ÖSYM Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYM) birinci aşaması olan 2015-YGS'nin tüm yurtta 171 sınav merkezinde, toplam 7 bin 31 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda bugün saat 10.00'da başlayıp 12.40'da tamamlandığı ifade edildi.

        Sınav süresince toplam 314 bin 816 personelin özveri ile görev yaptığı vurgulanan açıklamada, "Ülkemizin geleceği olan 2 milyon 46 bin 716 gencimizin girmiş olduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir gece gündüz çok titiz bir çalışma yürütülmüştür. Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülerek sınav, sorunsuz biçimde tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

         Açıklamada, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, 2015-YGS sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'sinin yayımlandığı duyuruldu.
         Adayların sonuç açıklama sonrasında, sınavda yer alan soruları, kendi soru kitapçıklarındaki sırada olmak üzere "ais.osym.gov.tr" adresinden erişebilecekleri bildirildi.
         Sınavın tüm adaylar, aileleri ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

NAMIK AZGIN

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER