AKTEKKE KUR’AN KURSUN’DA 12 HAFIZ İÇİN İCAZET TÖRENİ

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü'ne bağlı Aktekke (İhsaniye) Kur'an Kursu'ndan mezun olan 12 hafız için icazet töreni düzenlendi.

AKTEKKE KUR’AN KURSUN’DA 12 HAFIZ İÇİN İCAZET TÖRENİ

     Aktekke Kur'an Kursu'nda düzenlenen icazet töreni, İstanbul Şişli   Mecidiye Köy Merkez Camii İmam-Hatibi hafız  Ali Derman'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

    Törende bir konuşma yapan Aktekke Kur'an Kursu yöneticisi Enver Çakıroğlu, 1983 yılında kurulan Aktekke Kuran Kursu'ndan bugüne kadar 1357 Kur'an-ı Kerimi yüzünden okuma başarısı yakaladığını ve 468 hafız mezun olduğunu söyledi.

    Bafra Müftüsü Burhan Keleş ise hafızlığın azmin, gayretin ve nihayetinde sabrın sonucunda elde edilebilen büyük bir kazanç ve bereket olduğunu ifade etti.     

    Hafızlığın çok önemli olduğunu belirten  Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk de yaptığı konuşmada, kendisinin de bir hafız olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in dünyada ezberlenmiş, tek kutsal kitap olduğunu söyledi.

                                    İCAZET TÖRENİ İLGİ GÖRDÜ

    Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk,"Kur'an yaşamak ve  anlaşılmak üzere gönderildi.Kur'an-ı Kerimi uygulamaya çalışalım. Sabah namazını dolduracak insanlara ihtiyacımız var. Bugün bize âlimden çok mümine ihtiyacımız var. Hafız Kardeşlerim Kur'an-ı Kerimi okuduğunuz gibi manasını da bilin ve her zaman düşünün. Kur'an'a yapmış olduğunuz hizmet kadar değeriniz artacaktır" dedi.

    Kastamonu il Müftüsü Dursun Ali Şeker ve ilçe müftüleri hafızlığın önemini anlatan birer konuşma yaptılar. Hafız öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetini davetliler beğendi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi dünya birincisi Hafız Ali Tel, İstanbul Şişli   Mecidiye Köy Merkez Camii İmam-Hatibi hafız Ali Derman ve Hacı Bayram Camii eski imamı hafız Bilal Demiryürek'in Kur'an-ı Kerim Tilaveti, ilahi ve kadide okumaları ilgi gördü.

    Daha sonra Hüseyin Emre Şahin, Bülent Bahar, Furkan Eralp, Aydın Altun, Ferhat Dündar, Abdurrahman Karaç, Ercan Kaşçı, İsa Altun, Şamil Atay,Ahmet Mücahit Kurşun, Birkan Ersen ve Aziz Kalyoncu'ya hafızlık diplomaları davetli protokol tarafından verildi. 

      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer ve davetli işadamları 12 hafız öğrenciye çeşitli hediyeler takdim etti.

        İcazet töreni duadan sonra ikramla sona erdi.

                                                                                                             NAMIK AZGIN  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER