banner221

ALTINYAPRAK KIZ KUR’AN KURSUN’DAN İCAZET

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü'ne bağlı Altınyaprak Kız Kur’an Kursundan mezun olan 7 bayan hafız için icazet töreni düzenlendi.

 ALTINYAPRAK KIZ KUR’AN KURSUN’DAN İCAZET

   Bafra Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen icazet töreni, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi YardDoçDr. Remzi Ateşyürek'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

    İcazet töreninde açılış konuşması yapan Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Altınyaprak Kız Kuran Kursunda 1100 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü, hafızları yetiştirmede emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Kur'an-ı Kerim'in dünyada ezberlenmiş, tek kutsal kitap olduğunu söyledi. Keleş, hafızlığın azmin, gayretin ve nihayetinde sabrın sonucunda elde edilebilen büyük bir kazanç ve bereket olduğunu ifade etti.

                           "HAFIZLIK BÜYÜK BİR MESLEKTİR"

    Samsun Müftüsü Yrd. Doç.DrHayrettin Öztürk ise," Kur'an-ı Kerim, Allahın insanlara gönderdiği bir mesajdır, bir öğüttür. Bu Kur'an bir gecede indi. O geceyi, Kadir gecesi yapıyoruz. Bin aydan daha hayırlı yapıyoruz. Kur'an yaşanmak ve anlaşılmak üzere gönderilmiştir. Kur'an sevgisiyle hafızlığa başlanılmalı, en büyük değeri Allah hafızlarına vermiştir. Hafızlık büyük bir meslektir. Bulunduğunuz her yere Allah'ın mesajlarını ulaştıracaksınız. Âlim yetiştirmek güzeldir ama bize ibadetini en güzel yapanlar lazım. Bizim görevimiz İslami ölçüler içerisinde adam yetiştirmektir. Sabah namazlarını dolduracak insanlara ihtiyacımız var. Ruhu Kur'anla teslim edelim. Allah bir gün size soracak, bu kitabı okuyup, anlamını hiç bildiniz mi? diye mutlaka soracak. Sakın Kuran'ın manasını okumadan ölmeyin. Uygulamada sıkıntımız var. Hafızlar okudukları, Kur'anı unutmasınlar" dedi.       

      Altınyaprak Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun icazet töreninde, Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler söylendi. 

      Daha sonra Samsun Müftüsü Yrd. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk,Kastamonu il Müftüsü Dursun Ali Şeker, Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Yakakent İlçe Müftüsü İsmail Keskin tarafından Altınyaprak Kız Kur'an Kursu'ndan mezun olan hafızlar Selcan Kaşcı, Nazlı Bayrak, Şeyma Dönmez, Arzu Koç, Fatma Tekin, Hümeyra Kuruçaylı ve Zeynep Gökmen'e hafızlık diplomaları verildi.

         İcazet töreni duadan sonra ikramla sona erdi.

                                                                                                 NAMIK AZGIN



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER