Bafra'da ‘Karadede Panayırı’

Bafra ilçesinin Gökçeağaç köyünde yapılan ‘Karadede Panayırı’ vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 Bafra'da ‘Karadede Panayırı’

       Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖK-DER) tarafından düzenlenen panayırda konuşan GÖK-DER Başkanı Turgut Demir, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri panayırı geleneksel hale getireceklerini söyledi.
         Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖK-DER) tarafından düzenlenen panayırda konuşan GÖK-DER Başkanı Turgut Demir, "47 yıl önce şu an oturduğumuz yerde dedelerimiz güreş tutar, ninelerimiz yanıçlar yapardı. Biz de dedelerimizin, ninelerimizin kültürünü yaşatmak için bu etkinliği devam ettiriyoruz. Panayır yapmak hiçbir şey değildir ama panayırı bu köyde yapmak, köyde her şeyi değiştirmek demektir" dedi.
        GÖKÇEAĞAÇ KÖYÜNDE KARADEDE PANAYIRI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

     Bafra ilçesinin Gökçeağaç köyünde yapılan ‘Karadede Panayırı' büyük ilgi gördü. Semaverlerin yandığı, mangalların tüttüğü köy panayırına gelen vatandaşlar piknik yapıp gönüllerince eğlendi.

     Panayırda yapılan yemek, tatlı ve börek yarışmasına 13 yarışmacı katıldı.
       Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, yemek yarışmasında; Muradiye Yılmaz birinci olurken, tatlı yarışmasında Esra Kara, börek yarışmasında Hamide Keleş birinciliği elde etti.

     Yarışmada dereceye girenlere; MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Samsun İl Başkanı Bülent Yeşilyurt ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Samsun İl Başkanı Münir Ergin tarafından takdim edildi.

ETKİNLİKTE, AĞALIK YARIŞMASI YAPILDI VE ÇEŞİTLİ SANATÇILAR KONSER VERDİ

     Yapılan ağalık seçimlerinde, 11 bin 200 lirayla, Seher Doğanay Hanım Ağa seçildi. Karadenizin sevilen sanatçıları sahne aldıkları panayırda vatandaşları coşturdu.

     Etkinlikte sihirbaz Erkin'in yaptığı gösteriler minik seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı. Samsun gençlik Muhalefeti müzik grubu, Ümit Kurşun ve Pop Star Canan'ın sahne aldığı köy panayırına gelen vatandaşlar doyasıya eğlendi.

     Etkinliğe; MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Samsun İl Başkanı Bülent Yeşilyurt, Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Samsun İl Başkanı Münir Ergin, İşadamları, öğretmenler, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

                                                                                                                                  NAMIK AZGIN  



 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa şenlik
Mustafa şenlik - 5 yıl Önce

Belediyenin tekel otoparkı neden asfalt yapılmaz cokmu zor zaten millet lehine bişey yapmazlar

Ramis isin
Ramis isin - 5 yıl Önce

Tabiki taşıtların uyduğu gibi yasalarda uymak zorunda fakat taşıtlar yayaların geçmesi gereken yerde onlara öncelik tanimiyorlr

SIRADAKİ HABER