Bafra'da Lahana Fiyatları Düştü

Bafra ilçesinde beyaz ve kırmızılâhana fiyatlarında yaşanan düşüş, üreticileri kara kara düşündürüyor.

Bafra'da Lahana Fiyatları Düştü

        Bafra Ovası'nda 23 dekar alanda 80 bin 500 ton beyaz lahana üretimi yapıldı. Sezona kilosu 55-60 kuruştan başlayan beyaz lahana, 10-15 kuruşa kadar düştü. Fiyatın yaklaşık 5'te 1'e inmesi tüketiciyi sevindirirken, üreticileri ise mağdur etti.

         Bafra Belediyesi Sebze ve Meyve Halinde komisyonculuk yapan Zekeriya Kitap, "Mahsullerimiz kaliteli olup yurt dışına özellikle Gürcistan'a ihracaat ediliyor. Sebzelere talep iyi, sebzelerin şuan fiyatları düşük ama fiyatların artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

        Bafra ilçesine bağlı Osmanbeyli köyünden Bafra Hali'ne traktörle beyaz lahana getiren üretici Hasan Kurnaz, fiyatların düşmesinin üreticiyi olumsuz etkilediğini söyledi. Kurnaz, "Mazot ve gübre fiyatları sürekli yükseliyor. Buna bağlı olarak da maliyetler artıyor. Fiyatların düşmesi bizi mağdur etti" diye konuştu.

         Beyaz lahanada yaşanan düşüş, Bafra Ovası'nda 22 bin dekar alanda 77 bin ton üretilen kırmızı lahanada da yaşanıyor. Sezona 60 kuruştan başlayan kırmızı lahana, 35 kuruştan alıcı buluyor. Hale mal getiren üreticiler, alıcı bulmadıklarını, bu şekilde devam etmesi durumunda üreticilerin zarar edeceğini söylediler.

        Yetkililer ise, lahana fiyatlarında yaşanan düşüşün havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden kaynaklandığını ifade ettiler.

                                                               NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER