GENCİZ PROJESİ İŞSİZ GENÇLERE ÇARE OLACAK

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinin yürütmekte olduğu, TRH1.2.PYEIS/P-03/421 sözleşme numaralı, Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim, Çalışkanım, İstihdamım Zenginliktir Projesi kapsamında açılan, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve Dokuma Konfeksiyon Makineci meslek kursu için başvurular devam ediyor.

GENCİZ PROJESİ İŞSİZ GENÇLERE ÇARE OLACAK
Proje kapsamında açılan kursların başvuruları; Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezindeki Proje Ofisinde ve Bafra Ramazan Sokağı Fuar alanındaki stant ta kabul edilmektedir.

Yoğun bir şekilde devam eden başvuruları, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için 15.06.2016, Dokuma Konfeksiyon Makineci meslek kursu için 16.06.2016 tarihinde sona erecek.

Proje Koordinatörü Ayşe ÇAKIROĞLU YARDIM’dan alınan bilgilere göre;

“Projemiz 01.03.2016 tarihinde başladı. 28.02.2017 tarihinde sona erecektir. Projemizi Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütüyoruz. HEDEFİMİZ; 15-29 yaş arası işsiz gençlere; girişimcilik, genel beceri eğitimi ve mesleki kursları vererek, genç istihdamını desteklemek ve genç işsizlik oranını azaltarak daha çok kişinin istihdam edilmesini ve istihdamda kalmasını sağlamaktır.

Eğitimler; iş kurmak isteyen gençler ve istihdama katılmak isteyen gençler hedef alınarak planlanmıştır.Projenin hedef kitlesi 15-29 yaş arası işsiz gençler, genç kadınlar ve engelli gençlerdir.

05.05.2016 tarihinde başlayan, 26 haziran 2016 tarihinde tamamlanacak olan ilk grup Uygulamalı Girişimcilik Eğitimimiz 30 kişiden oluştu. Eğitim halen devam etmektedir.

18 Haziran 2016’da başlayacak olan Dokuma Konfeksiyon Makineci meslek kursu 20’şer kişilik 2 grup olarak planlanmış ve 4 ay sürecektir. Kursiyerlere tekstil sektöründe 3 ay iş yeri stajı imkanı sunulacaktır. Toplam 7 ay sürecek olan eğitimler boyunca kursiyerlere eğitime katıldıkları her gün,ulaşım ve yemek giderlerini karşılamak için, 10 EURO cep harçlığı verilecektir. Eğitimler yaklaşık 160 gün sürecek ve eğitim sonunda kursiyerlerin  en az %50’si tekstil sektöründe işe yerleştirilecektir.
16 Haziran 2016’da başlayacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursuna 30 kişi kabul edilecektir. Burada iş planını nasıl hazırlayacakları ve KOSGEB’e başvuru süreçleri hakkında bilgiler verilecektir. Ayrıca 9 gün sürecek olan Girişimcilik kursunun bitiminde, kursiyerlere iş kurma sürecinde daha donanımlı olmaları için 14 gün sürecek genel beceri eğitimi verilecektir. Bu eğitimler süresince, bu kursiyerlerimize de eğitime katıldıkları her gün için 10 EURO cep harçlığı verilecektir.

Uzun süredir işsiz ve iş hayatına katılmak isteyen gençlere proje ekibimizle birlikte elimizden gelen tüm imkanları proje hedefleri çerçevesinde sunacağız. İstihdama katkı sağlamak için yürüttüğümüz bu projeye tüm kurumların destek vermesini istiyoruz.” Dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER