Mısır’a Destek ve Selam Programı Sona Eriyor

Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH) ve Dost Eğitim Kültür Derneği (Dost-Der) tarafından bir süredir akşam ve yatsı namazları arasında, Samsun Büyük Camii avlusunda sürdürülen, başta Mısır ve Suriye olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki mazlumlara selam ve destek programı sona eriyor.

Mısır’a Destek ve Selam Programı Sona Eriyor

    30 Ağustos 2013 Cuma akşamı, akşam namazı sonrası Büyük Camii avlusunda program öncesi bir konuşma yapan Dost Eğitim Kültür Derneği (Dost-Der) Başkanı Hüseyin Mutlu, 10 gündür bu programa destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederek, Mısır'da ve dünyanın dört bir yanında zulme maruz kalan mazlum ve mustazaflara destek verdiklerini belirterek, mücadelelerinde yalnız olmadıklarını ifade etti.

     Mutlu, son programlarının 31 Ağustos 2013 Cumartesi akşamı gerçekleşeceğini belirterek, bu programa Samsun'un önde gelen 20 STK'sının katılacağını belirtti.                 

     Mutlu, "Yarın akşam basın açıklaması ve dualarımızla buradaki destek programımıza son vereceğiz. Ancak her zaman ve zeminde mazlum ve mustazaflara destek olmaya, onların sesi olmaya ve bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeryüzünde zulüm ortadan kalkmadıkça, çalışmalarımız sürecek. Zulme rıza zulümdür" dedi.

        Prof. Dr. Mehmet Okuyan, "Sessiz Kalanlar İmanını Gözden Geçirsin !"

     Mutlu'dan sonra konuşan 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Mehmet Okuyan, "Bugün dünya üzerinde inancı uğruna, namusu uğruna canından vazgeçebilenler varsa, fedakarlıktan kaçınan, sessiz kalan, malından vazgeçemeyenlerin imanını gözden geçirmesi lazım. Canından vazgeçenlerin olduğu bir dünyada, ‘bana dokunmayan fenalık bin yaşasın' diyenlerin imanını sorgulaması, imanı ile yüzleşmesi gerekir" diye konuştu.

      Programa katımlın yoğunluğu ve katılanlar arasında Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de bulunması dikkat çekti.

      Mısır ve Suriye'ye destek programının bugün (31 Ağustos 2013), Samsun Büyük Camii'nde kılınacak akşam namazından sonra, basın açıklaması ve dua ile sona ereceği bildirildi.

                                                                                                                                       NAMIK AZGIN 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER