AK Parti’de Bayraktar rüzgarı

Basın İlan Kurumu eski İl Müdürü ve AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı olan Mustafa Bayraktar, “Kuruluşundan bugüne gönül verdiğim partimizde A’dan Z’ye bütün teşkilatlarımızla birlikte omuz omuza hizmet kervanının içinde aktif olarak yer almanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

AK Parti’de Bayraktar rüzgarı
Basın İlan Kurumu eski İl Müdürü ve AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı olan Mustafa Bayraktar, “Kuruluşundan bugüne gönül verdiğim partimizde A’dan Z’ye bütün teşkilatlarımızla birlikte omuz omuza hizmet kervanının içinde aktif olarak yer almanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi. Başarılı çalışmalara imza atan Bayraktar, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Mahalli İdareler ve Şehircilik Bölümünde yüksek lisans yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Samsun baş aktör olmalı

Karadeniz bölgesindeki her şehrin üç aşağı beş yukarı ekonomik ve sosyal durumu aynı diyen Bayraktar, “Ancak bir gerçek daha var ki, hiçbiri tek başına yeterli yatırımı alamıyor. Birbirini tamamlayan yatırımların bölgeye entegre edilmesi için her ilden başta STK’lar olmak üzere iş dünyası ve üniversitelerden heyetler oluşturulmalı. Bölge ile ilgili talepler bu heyetlerin ortak imzası ile kamuoyuna açıklanıp hükümet nezdinde takip edilmeli. Tabi Samsunumuzun önderliğinde olmalı. Bu Samsun’u bölgenin baş aktörü haline getirirken sosyal ve ekonomik alanda önemli noktalara taşıyacaktır.’ diye konuştu.

Kent sakinleri kent sahipleri olmalı

 

Kentlilik bilincinin oluşturulmasının çok önemli olduğunun altını çizen AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Bayraktar, “Maalesef bu durum ciddi sıkıntılara yol açıyor. Kent sakini genellikle hemşeri anlayışı etrafında kümelenirken kent sahibi olgusu ise şehrin bütün dinamiklerinin bir arada olmasını sağlıyor. O nedenle bu şehrin güneşinden faydalanan yağmurunda ıslanan herkesin kentin sakini olgusunu terk edip kentin sahibi olgusu etrafında toplanması gerekir. Ben değil biz olacağız. Samsun’da herkes sorunları dert edinmeli ki çözüm aşamasına kolaylıkla geçilsin.”şeklinde konuştu.

 

Tematik üniversitelere yoğunlaşacağız

Şehrimizin eğitim üssü halin gelmesi için ortaya koyduğumuz tematik üniversite projesi karşılık buldu diyen Bayraktar, “AK Şemsettin Sağlık Üniversitesi şehrimizi eğitim üssü haline getirirken sağlık alanında marka şehir olmasının yolunu açacaktır. İçerisinde 6 veya 7 fakülte barındıran sağlık üniversitesi aynı zamanda da medical sanayinin lokomotifliğini üstlenecektir. Bu proje Samsun’a aynı zamanda ciddi anlamda katma değer katarken işsizlik sorununu da öneli ölçüde çözüme kavuşturacaktır. Bafra ilçemizde Kızılırmak Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Çarşamba ilçemizde Yeşilırmak Su ve Deniz tematik Üniversiteleri de bu hamlelerimizi tamamlayacak niteliktedir.”dedi  

Hükümetlerimiz 12 yılda 12 milyarlık yatırım yaptı

Ulaşımdan sağlığa, eğitimden turizme spora kadar pek çok alanda hükümetlerimizin 12 yılda 12 katrilyondan fazla yatırım yaptığını söyleyen Bayraktar, “Bu yatırımlara belediyelerin yaptığı çalışmalar dahil değil. Bu da her yıl bir katrilyonluk yatırım demektir. Bu ne demek? Bu süre içinde görev alan bakanlarımız milletvekillerimiz il, ilçe, belde, köy yöneticilerimiz, gençlik ve kadın kollarımız kısaca teşkilatlarımızın birlik ve beraberlik için yaptığı çalışmalar sonucu şehrimiz eksik olan bir çok yatırıma kavuşmuştur. Yeterli mi? Daha çok çalışacağız. Teşkilatlarımızla birlikte düşünüp birlikte karar vererek çok daha fazla yatırımı ilimize çekmek için mücadele edeceğiz.”dedi

Proje üreteni sonuna kadar destekleyeceğiz

AK Partiye olan ilginin yapılan başarılı çalışmaların ve istikrarın sonucu olduğunu da ifade eden Bayraktar, “Rabbim şehrimiz için kim daha iyi proje üretip hizmet edecekse görevi ona nasip etsin. Bizim derdimiz şehrimiz. Hizmet noktasında ben olmuşum olmamışım önemli değil önemli olan şehrimizin derdiyle fazlasıyla dertlenen çok daha modern ve yaşanabilir olması için hizmet edenlerin seçilmesidir. Uygulanabilir projelerle her metresi değerlendirilebilecek nitelikte olan Samsunumuza farklı alanlarda neler yapılabilir bunların ortaya konulması gerekir. Bu vesile ile de tüm aday adayı olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hizmet yarışının galibi mağlubu olamaz. Davamıza makam, mevki, şan ve şöhretlerle değil hangi görev verilirse verilsin hizmet etme anlayışıyla bağlıyız.” diye konuştu.

Şiddetin tamamına karşıyız

Şiddet maalesef hangi alanda olursa olsun çok sayıda insanı olumsuz etkilediğini de söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Mustafa Bayraktar, ‘Özgecanımızın maruz kaldığı vahşeti hangi kelimeler anlatabilir ki? Bu vahşet bütün vicdanlara yapılmıştır. Vahşet karşısında ortaya çıkan tablo şiddetin önüne geçilmesi için atılacak olan adımlara ışık tutacaktır. Tek ses tek vücut olmalıyız. Eğer böyle olmazsak çözüm adına atılabilecek olan adımlar çok fazla ileri gidemeyiz.’ şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 13:16

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER