BAFRA’DA, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Bafra ilçesinde, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca çeşitli etkinlikler yapıldı.

BAFRA’DA, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

   AK Parti Bafra Kadın Kolları Başkanlığı ve yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Adnan Menderes Parkında kaynaşma, dayanışma programı düzenlendi.

 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen kaynaşma, dayanışma programına çok sayıda bayanlar katıldı. AK Parti Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven programa katılan bayanlara karanfil dağıttı.

 Günün anlam ve önemi hakkında açılış konuşmasını AK Parti Bafra Kadın Kolları Başkanı Sebahat Kurt yaptı.

      İnsanın abidesi, barışın, sevginin, huzurun, üretimin ve mutluluğun kaynağı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günü olduğunu belirten AK Parti Bafra Kadın Kolları Başkanı Sebahat Kurt," 8 Mart Dünya Kadınlar günü birlikte güç olmanın ve dayanışmanın adıdır. Emeğin, demokrasinin ve insanca yaşamanın, hakkın, hukukun ve siyasal kazanımların adıdır. Biz diyoruz ki, dünya döndükçe sonsuz semada güneştir kadın ve tüm sevgilerinde sembolüdür. Kadın annedir, eştir, yöneticidir, doktordur, işçidir, tarlada üreticidir, arkadaştır, sırdaştır, şefkattir, merhamettir, fedakarlıktır, kısaca anne her şeydir. AK Parti Bafra Belediye Başkanlığı meclisine bu dönem 5 bayan aday üye girmiştir. Bugün burada bizlerle beraber olan gönlünde insan sevgisi, aklında Bafra'mıza hizmet sevdası olan 5 yılda Bafra'mıza 32 proje ve hizmet kazandıran Bafra'mızı 2023 yılına hazırlamak için 41 proje hazırlayan sadece Bafra'yı düşünen, daima hizmet diyen halkın adamı, halkın başkanı Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin'e katılımlarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

 AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven ise," Partimizin her alanda yapmış olduğu hizmetler içerisinde kadınlara yönelik, Kadın Kolları ilçe başkanımızın belirtiği gibi belediye meclis üyeliklerini belirlerken beş tane hanım kardeşimiz var. Buda AK Partinin kadına bakışının bir göstergesidir. Ayrıca Kadın ve Aile Bakanlığımızın bu dönemde kurulması her alanda kadına verdiğimizin bir göstergesidir" diye konuştu.

                                    "KADINLARIMIZ BİZİM BAŞ TACIMIZDIR"

 AK Parti Bafra Belediye Başkanı ve adayı Zihni Şahin ise," 8 Mart Dünya Kadınlar günü kadınlar adına sosyal hakların kazanılması için verilen bir mücadelenin sembolü, simgesi olmuştur. Türk kadını geçmişten beri her zaman etkin rol oynamış, erkeği ile birlikte, gerek günlük hayatta, gerekse ekonomik hayatta, gerekse millet mücadelesinde hep el ele olmuş, zaman zaman sisleri temsilen Kara Fatmalar, Nine Hatunlar sembol isimler olmuş. Bugün gerçekten Türk kadınının Gazi Mustafa Kemal Atatürk ileriyi görerek, daha dünyadaki kadın hakları mücadelesi başlamadan önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Zatenİslam'da kadına hak vermiş ama yöneticiler biraz kadınlarımızı geride tutmuş, ileriye çıkarmamış ama bugün itibariyle, gerçekten dünyada da, ülkemizde de kadınlar, büyük haklar elde etmiş. Bugün gerçekten eğitimden sağlığa, yasamada, yürütme de, yargı da ve iş hayatında kadınlarımız önemli rol oynamış ve gerçekten üstlenmiş oldukları görevleri, hakkıyla gerçekleştirmiş ve kendilerini kabul ettirmişlerdir" şeklinde konuştu.

 Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in eşi Şükriye Şahin ise, "Dünya kadınlar gününde, insanların daha mutlu, daha huzurlu, birbirini sevdiği, saydığı, beraberce yaşamayı kendilerine ilke edinmiş, bir dünyada kadınların yaşamasını istiyorum. Kadının mutlu olmadığı bir yerde, hiçbir şey olmaz. Evde kadın çocuklarımızın annesi, doktor, mühendis, tarlada, bahçede, bağda, siyasette eşlerinin arkasında, yanında dimdik duran kadınlarımız diyorum. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum" diye konuşmasını tamamladı.

     Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in eşi Şükriye Şahin,8 Mart Dünya Kadınlar günü anısına hazırlattığı pastayı, davetli bayanlarla birlikte kestiler. Programa katılan bayanlar, müzik eşliğinde doyasıya eylendiler.

                                                                            NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER