BAFRA’DA İBRE HANGİ PARTİYİ GÖSTERİYOR?

Samsun'da 1 Kasım erken seçimleri için en kritik bölge olan Bafra'da ibre hangi adayı gösteriyor.

BAFRA’DA İBRE HANGİ PARTİYİ GÖSTERİYOR?

 Bafra'da AK Parti, CHP ve MHP'nin adayları seçimin kaderini belirleyecek.AK Parti'nin 6. sıra adayı Bafralı Avukat Orhan Kırcalı Bafralıların en çok tanıdığı ve desteklediği aday gibi görünüyor. MHP'nin 2. sıra adayı Hüseyin Edis'in de Bafra'daki destekçileri azımsanmayacak kadar fazla. CHP'nin Ankara atamalı 3. sıra adayı Şaban Sevinç'i ise; Bafra'da çok fazla tanıyan yok.

                                                      BAFRA KRİTİK BÖLGE
   7 Haziran'da Genel seçimlerinde MHP 2. sıraya Bafralı Hüsyin Edis'i koyarak, yerinde bir hamle yapmış ve milletvekili sayısını 1 arttırarak TBMM'ye 2 milletvekili göndermişti.
    1 Kasım erken seçimleri için Bafra'ya göz ardı etmeyen AK Parti ve CHP'de kritik sıralarına birer Bafralı aday koyarak listelerinde değişikliğe gitti.
     7 Haziran'da 5 milletvekili çıkaran AK Parti 1 Kasım seçimleri için Bafralı Avukat Orhan Kırcalı'yı 6. sıraya yerleştirerek, Bafra'nın desteğini alıp 6 milletvekili çıkarmak istiyor. 7 Haziran'da ön seçim yaparak listelerini belirleyen ve Samsun'dan iki milletvekili çıkaran CHP'de 1 Kasım seçim listesinde genel merkez atamasıyla değişiklik yaparak Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç'i Bafra'da oy potansiyelini artırmak için aday gösterdi.
            NAMIK AZGIN 


Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER