BAFRA’DA ŞEHİR STADYUMU VE YÜZME HAVUZU TEMELİ ATILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bafra ilçesinde 5 bin seyircili Şehir Stadyumu ve 500 seyirci kapasiteli Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temelini attı.

 BAFRA’DA ŞEHİR STADYUMU VE YÜZME HAVUZU TEMELİ ATILDI

      Fatih Mahallesinde yapılacak olan 5 bin seyircili Şehir Stadyumu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Daire Müdürleri, Mesleki oda temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

       Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bu alanda daha önceleri, sadece yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonunu düşünüyorduk. Biz, 36 bin 500 metrekarelik bir alanı spor alanı meclisimizde ilan etmiştik. Daha sonra Kapalı Spor Salonun yerini görmeye gelen bir önceki bakanımız Sayın Suat Kılıç Bey, buradaki yerin durumunu sordu. Bizde buranın hazineye ait olduğunu söylediğimizde, burayı birleştirebilirmisiniz dedi. Sağ olsunlar bizde, hiç unutmuyorum, Cuma günü ziyarete gelmişti. Çarşamba günüde meclis toplantımız vardı. Mecliste bütün gurubumuzun gruplarının destekleriyle, buradaki 143 dönüm yeri spor alanı ilan etmiştik. Akabinde buna neler yapılabilir, tabiki Bafra'nın neye ihtiyacı varsa, onların yapılması gerekiyordu. İşte Kapalı Spor Salonunun temeli atıldı ve yapıldı. Arada Gençlik Merkezimizde yapıldı. Burada da şehrimizin içinde bulunan stadyumunda buraya gelmesi gerekiyordu. Neticede Bafra'mızdan yüzlerce öğrenci genç, çocuk Samsun'a yüzme kursuna gidiyordu. Bu dileklerimizi eski bakanımız Sayın Suat Kılıç Beyle paylaştığımızda, sağ olsunlar Bafra'mıza, hükümetimiz döneminde, şu son 2,5 yılda, bir suni cim halı saha, kapalı spor salonu, büyükşehirlere yapılabilen bir gençlik kültür merkezimiz, işte şimdi temelini atacağımız şehir stadyumu ve yarı olimpik yüzme havuzunu bu dönemde, hükümetimizden bölge hastanesini, yollarımızı görüyorsunuz. Bafra'mızda çok samimi olarak ifade etmek gerekirse, büyük bir değişim ve gelişim yaşanmaktadır. Bunu belediye olarak bizler, yaptığımız hizmetlerin yanında, merkezi hükümetimizin de destekleriyle,  Bafra inşallah 2023 yılına hazır olacak. Daha önce de söylediğimiz ışıl ışıl Bafra'yı birlikte inşa edeceğiz. Ben bu hizmetleri Bafra'mıza kazandırılmasında, destek veren başta merkezi hükümetimiz, yatırımlarda destek olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza başta memleketlimiz Suat Kılıç olmakta üzere, yeni Gençliğin Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç beye çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum" dedi. 
      Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Bugün Bafra için çok önemli iki tesisin temeli temel atma programında beraberiz. Stadyum ve yarı olimpik yüzme havuzu her iki testisin gençlerimizin sporcularımızın yararlanabileceği ve büyük önem taşıyan tesisler. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Samsun'da da, İlçelerimizde de birçok spor tesisi yatırımı gerçekleştiriliyor. Bafra ilçemizde bu tesislerden bu yatırımlardan en fazla yararlanan ilçemizdir. Kapalı Spor Salonu tamamlanmak üzere, Gençlik Merkezi inşaatı tamamlandı. Ve gençlerin hizmetine sunuldu. Bugün de burada çok önemli iki spor tesisinin hayata geçirmek için temel atacağız. Bafra ilçemiz birçok yatırım konusunda önemli çekim noktalarından birisi. Özellikle devlet hastanesi bölgenin en önemli yatırımlarından biri ve sağlık hizmetlerinin daha üst noktaya taşınmasından bu bölgede yaşayan Bafralılara önemli hizmet sunacak bir hastane konumuna geldi. Aynı zamanda bir bölge hastanesi konumunda eğitimden, sağlığa, kültürden, turizme birçok alanda önemli hizmetler gerçekleştirildi. İl özel idaresi ile kırsal altyapının sorunlarının giderilmesinde önemli mesafeler alındı. Kuş Cennetinin tanıtımı ve bölgenin turizmden daha çok faydalanabilmesi adına önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Bölge hızlı gelişiyor. Samsun- Sinop karayolu birçok yönüyle tamamlandı. Bafra şehir içi geçişi hızla yapılıyor ve tamamlanmak üzere. Çeşitli yatırımlar ve hizmetler gelmeye devam ediyor. Genel bütçeden merkezi idarenin yapmış olduğu çalışmaların yanında Bafra Belediyesi, Bafra'nın daha ileriye gelmesi için önemli çalışmaları ve hizmetleri var.  Bu anlamda Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'e yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor ve kendisini kutluyorum. Bu tesisler gençlerimizi ülkemizin geleceği için önemli, bunların tamamlanması halinde gençlerimiz daha iyi şartlarda spor yapacak geleceğe daha iyi hazırlanacaklar. Önümüzdeki süreçte ülkemizin madalya almasında yetişecek gençler belki buradan çıkacak. Ve bunlarla gurur duyacağız. Bu tesisler bölgemiz için de ülkemiz için de önemli tesisler olarak görüyoruz. Tesislerin yapımından karar veren bir önceki Spor Bakanı Suat Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüze daha iyi seviyeye gelmesi için çalışmaları yakından takip eden ve bugün temel atma töreninde bizlerle birlikte olan Gençlik Ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum"diye konuştu.

     Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise,"Bu temel atma töreni Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı Samsun ziyareti için Samsun`da olmasın vesilesiyle biz de buradayız. Dolayısıyla arkadaşlarımızla konuştuğumuzda Samsun'a geldiğinizde bir temel atma yapabilir miyiz?  Tesislerimiz ne durumda diye sorduğumuzda Bafra'daki bu güzellik tesisimizin temel atma  seviyesine geldiniz hatta hızlı bir şekilde ilerlediğini bundan dolayı da bu da güzel bir birliktelik olabileceğini dile getirdikten sonra hızlıca buraya bugünkü programınızı gerçekleştirmek için geldik. Hafta içi olması sebebiyle milletvekili arkadaşlarımız Genel Kurulu çalışmaları içerisinde olduklarından dolayı bugün aramızdan bulamadılar. Ama hepsinin sizlere selamları var. Bu tesislerin meydana gelmesinde ihalelerinin hızlı bir şekilde yapılması da biraz evvel Belediye Başkanımızın da dile getirdi gibi Sayın Suat Kılıç'ın çok büyük bir emeği var kendisine bugün buradan tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah kendisinin başlatmış olduğu bu hızlı tesisleşme hamlesini biz aynı hızla hatta daha hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Şu anda Türkiye'nin değişik yerlerinde inşaatı devam eden 363 tane spor tesisi var. Hepsinin hızlı bir şekilde halkımızın hizmetine girmesinin noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda gençliğimizin hem de spor camiasının ciddi manada sporcu yetiştirebileceği ve bayrağımızı dalgalandıracağı, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirecek sporcu kardeşlerimizin yetişmesine vesile olacak bu tesisler. Bugün burada genç kardeşlerimize şunu söylemek istiyorum. Sizler büyük bir miras devralıyor, büyük bir medeniyetin mirasını sorumluluğunu üzerinize ağlıyorsunuz.  Aynı zamanda geleceğimiz olacaksınız. Bunun için gece gündüz demeden sizlere tesis anlamında imkânları sunuyoruz. 
Tabi ki bu tesislerin içerisinde sizlerin doğru şekilde hazırlanmak, sporunuzu doğru şekilde yapmanız yönünde antrenörleriniz, fizik tedavi uzmanlarınız hekimleriniz psikologlarınız olacak. Bunlarla beraber sizleri çok daha kuvvetli bir şekilde yarınlara hazırlayacağız. Biliyorsunuz Bafra Bakanlığımız nezdindeki çalışmalardan en çok pay alan ilçemiz. Bunda tabiki sizlerinde büyük etkisi emeği var. Bunlardan sadece 2 tanesinin bugün temelini atıyoruz.18 Aralık'ta Suat Beyin hizmete açmış olduğum gençlik merkezimiz ve bir de arkamızdaki spor salonu bunların tam teslimiyet hazır değil. İnşallah hazır olduğu zaman bütün milletvekillerimizle hep beraber açılışını burada yaparız diye ümit ediyorum. Güzel Bafra'mız inşallah 30 Mart yerel seçimlerden sonra ve o akşamda yine AK Partinin bayrağının dalgalandığı belediyecilik hizmetini noktasında, yerel hizmet noktasında yine Ak Parti hizmetlerinin devam edeceğini bir akşamın başlangıcı olacak. Çünkü o akşam Zihni Başkanın bir dönemi sona erip yeni dönemi başlayacak. O zaman hep beraber yerel seçimlerde AK Parti bayrağını Bafra'da yeni hizmetler noktasında daha üst bir şekilde daha yoğun bir şekilde daha büyük bir oy oranı ile inşallah dalgalandırmanın çalışmalarını hep beraber yapacağız. Ben sizlerin bu noktadaki iradesini biliyorum.  Zihni Başkanında bu noktadaki çalışmalarını kararlılığından hiçbir şüphemiz yok. Teşkilatımız ve bizler, sizlerle inşallah AK Parti bayrağı burada en üst seviyede dalgalandıracağız" şeklinde konuştu. 

       Konuşmaların ardından Bafra 5 bin seyircili şehir stadyumu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu temeli Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindekiler tarafından atıldı.

                                                             NAMIK AZGIN 

 

 





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER