Bafra’da İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Samsun'un Bafra İlçesinde, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ders Yılı Zilinin çalması ile birlikte toplam 92 okulda 25 bin Öğrenci ile bin 800 Öğretmen ders başı yaptı.

Bafra’da İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Samsun'un Bafra İlçesinde, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ders Yılı Zilinin çalması ile birlikte toplam 92 okulda 25 bin Öğrenci ile bin 800 Öğretmen ders başı yaptı.

Bafra İlçesinde, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı için Ders zilinin çalması ile birlikte toplam 92 okul da 25 bin Öğrenci ile bin 800 Öğretmen Ders başı yaptı.Bafra Protokolün katılımı gerçekleşen ilk ders zilinde ise ‘’15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitleri’’ konusu da işlendi. Eğitim Öğretim açılış nedeni ile Bafra İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde bir program gerçekleştirildi. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı törenine Samsun Ak Parti Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Milli Eğitim İlçe Başkanı Mehmet Ali Katipoğlu, daire amirleri, Okul müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda Öğrenci katıldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı açılış konuşmasını yapan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi İlçemiz de Okulların açıldığı yeni ders yılının her seviyedeki bütün öğrencilere ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz 15 Temmuz Gecesi büyük bir ihanete uğramıştır. Milletimiz Milli Birlik ve Beraberlik içinde tek yumruk olması ile buna dur demeyi başarmıştır. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerini ve bu vatan için şehit olanları rahmetle anıyorum. Sevgili Öğrenciler yeni Eğitim Öğretim Yılında başarılar tatmanızı diliyorum.

Katipoğlu daha sonra sözlerine şöyle devam etti, Okul da Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı bir Eğitim ve Öğretim yılı geçirmenizi canı gönül den diliyorum.’’ Dedi.

Katipoğlu’nun konuşmasını tamamladıktan sonra söz alan Samsun Ak Parti Milletvekili Av. Orhan Kırcalı ise şunları kaydetti, ‘’ Eğitim Öğretim Okul bir insanın hayat standartlarını yükseltmeye yönelik yerler değildir okul insanı bir birey olarak yetiştiren insanın sorumluluklarını ve vazifelerini daha fazla öğreten kurumlardır. Ülkemiz ciddi bir felaketten döndü. Maalesef Asker kalıbına girmiş gözü dönmüş teröristler ülkemizi seçilmiş hükumeti Devletin Cumhurbaşkanını Başbakanını illegal yolla silah yoluyla devirmek için bir darbe girişiminde bulunmuşlardır, Rabbimize şükür olsun ki Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla ve Halkımızın, sizlerin anneleri, babaları, abileri ve kardeşleriyle onların dik duruşuyla bu belayı başımızdan def ettik. Kırcalı sözlerine, Değerli Öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz ve Velilerimiz büyük Türkiye'miz için 2023-2053-2073 hedeflerine sizlerle ulaşacağız inşallah. Sizler den büyük istirhamım ve arzum lütfen ona göre çalışın 15 Temmuz 2016 da gördük ki daha fazla çalışmamız gerekiyor.

Kim hangi makamda hangi mevkide duruyorsa daha fazla çalışması gerekiyor diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalarının ardından 2016-2017 Eğitim Öğretim açılış için Şiirler okundu, müzikler çalındı. Program Halk oyunları ve güreş gösterileri ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 21:55

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER