CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Bafra'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, "Türkiye'nin başına çok büyük dertler açılıyor. Allah korusun Türkiye yakında teröre destek veren ülke ilan edilip bir ambargo yersek bunun ceremesini bütün milletimiz çeker" dedi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Bafra'da

       Koç, partisinin Bafra ilçe başkanlığında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmelere, yolsuzluk iddialarına değinen Koç, "Türkiye'de yaşanan bu olaylar benim tüylerimi diken diken ediyor. Siz değerli hemşehrilerime yaşanan bu kirliliği şikayet ediyorum. Her kesimin görüşüne saygım var, bu dosyalar açıldığında çok daha büyük kokular, çok daha büyük sıkıntılar çıkacak" diye konuştu.

       Cezaevinde tutuklu komutanların durumuna da değinen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

       "Yolda yürüyüş yaptılar, darbe yapacaklar, şu yazıyı yazdı darbe yapacaklar, muhalefet beni eleştiriyor darbe çağrısı yapıyor'. Türk Silahlı Kuvvetlerinin teğmeninden, en üstündeki Genelkurmay Başkanına kadar terörist damgası yapıştırıldı ve hapislerde halen sürünüyorlar. Birileri bu işler için 'savcıyız' dediler. 'Bu deliller sahte, kullandığınız gizli tanıklar güvenilir değil, siz adil bir yargılanma hakkı vermiyorsunuz. Delilleri siz üretmişsiniz, bazı insanların haberleri bile yok bazı ilişkilerden' dedik, dinletemedik, bizi darbeci olarak suçladılar. Günün birinde bir karışıklık oldu, öküz öldü, ortaklık bozuldu. Milli ordumuza kumpas kuruldu, çete var, paralel devlet var, elinizi vicdanınıza koyun. Eğer sen 33 tane Mehmetçiği Bingöl'ün yol kenarında sıraya dizip kurşuna dizdirten adamın tanıklığını makbul kabul edip, Türkiye'de onuru ile görev yapmış Genelkurmay Başkanını 'terör başı' diyip müebbet hapse mahkum edersen olacak budur. Komplo yapıldığını söyledik ve şimdi sen söylüyorsun. Bu zamana kadar yürüttükleri bu tezgahı açığa çıkarttılar."

        Son günlerde yaşanan gelişmelerin "darbe" olarak nitelendirilmesini doğru bulmadığını belirten Koç, şöyle devam etti:

        "Bana darbe yapıldı, bu komplodur, bunların inandırıcı hiçbir şeyi yok'. Darbe yapan kişi gidip de banka müdürünün evine ayakkabı kutuları içinde 4,5 milyon dolar koymaz. Gencecik çocukların yatak odalarında bir adam boyu altı, yedi tane çelik kasa çıkmaz. Son dönemde çalındı diye ortaya çıkan para 247 milyar lira,Türkiye'deki bütün emeklilere bir seferde 25 bin lira resen ödeme yapılacak bir para, 6 tane GAP yapacak para, 3 milyondan fazla işsize 8 yıl asgari ücretten para ödeyecek bir meblağ, yani küçük değil, torbanın gerisi daha duruyor. Bir şekilde hesaplaşmak gerekiyor" ifadelerinde bulundu.

       "Türkiye üzerinde tehlikeler var, her gün yakalanan tırları görüyorsunuz, keşke battaniye taşısalar, keşke çocuklara mama taşısalar" diyen Koç,  şunları kaydetti:

"Takır takır mitralyöz taşıyor, mermi taşıyor, roket taşıyor, yani oralarda akan Müslüman kanının bir parçası oluyoruz. Türkiye'nin başına çok büyük dertler açılıyor. Allah korusun Türkiye yakında teröre destek veren ülke ilan edilip bir ambargo yersek bunun ceremesini bütün milletimiz çeker. Bunun partisi yok, gözünüzü seveyim. Bakın iktidar partimizin, partimiz diyorum, adını bile söylemedim. Orada da iyi niyetle çalışan, gerçekten iyi şeyler yapılacağına inanarak oy veren kardeşlerimiz var, hemşehrilerimiz var. 'Komplo', açıkla bana komployu beraber karşı çıkalım. Bana bu parayı nasıl açıklayacaksın, bu yolsuzluğu, bu hırsızlığı, bu arsızlığı, bu rüşveti nasıl açıklayacaksın. Bunun komplosu, gizlenmesi, örtülmesi söz konusu değil. Benim iki tane oğlum var, alınlarının teriyle küçücük ücretlerle ayakta duruyorlar ama hiç birisinin gemisi yok, hiç birisinin özel kutusu yok, hiç birisinin yatak odasında özel kasası yok. Kimse benim çocuklarımın babasının ben olduğumu bilmiyor."

                                                                                           NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER