KOÇ,'TÜRKİYE’NİN KURTARICI PARTİSİYİZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof.Dr. Haluk Koç, CHP Bafra İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

KOÇ,'TÜRKİYE’NİN KURTARICI PARTİSİYİZ'

       CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof.Dr. Haluk Koç," Bafra ilçesine gelerek, parti binasında partililerle görüşüp, konular üzerinde açıklamalar yaptıktan sonra Bafra'da esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

      CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof.Dr. Haluk Koç," Türkiye çok ciddi politika döneminden geçiyor. Doğuda bu Diyarbakır ziyaretiyle ortaya konan tablo ortada, Başbakan'ın açıklaması gereken bir soru var. Barzani Irak Anayasasına göre, Kuzeydeki Federal Bölgenin seçilmiş bir başkanıdır. Siyasi hukuk çerçevesine göre, meşru bir kimliktir. Tabi ki; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı herkesle görüşür. Samsun gibi Diyarbakır'da Türkiye'nin 81 ilinden bir tanesidir. Ama özel bir anlam yükleyerek, Türkiye'nin temel bir sorunu olan Kürt sorununu dışarıdan aktörleri işin içine sokarak, Türkiye'nin dışına çıkarıp, bölgesel ve uluslararası bir sorun haline getirmiştir. Bunu dikkat ederseniz, her seçim öncesi başbakan kullanır, daha öncede kullanmıştır. İşi bittikten sonrada ne demokratikleşme kalmıştır, ne de verdiği sözlerin hiç birisi gerçekleşmemiştir. Onun için bir alışığız, ama bir kere daha bu oyunu sahneye koyarken herkesin rolünü söylemeye çalıştım. Dün büyük gazetemizde HDP İle CHP sanki ittifak yapıyormuş gibi bir haber yayınlandı. Ben çok açık net söyledim. Türkçeyi kötü kullanmıyorum. Anlaşılabilir konuşuyorum. Bu sözümü Yeni Şafak Gazetesi çarpıtmış, sanki CHP birileriyle ittifak yapıyormuş gibi sunmaya çalışmış. Söylediğim çok net ve açıktır. CHP Bütün Türkiye'de kendi adaylarıyla seçime girecektir. Hiç kimseyle bir birliktelik söz konusu değildir. Bir oyun sahneye s örülüyor. CHP adayları her yerde bir devlet haline gelen AKP'nin karşısında bir parti konumundadır. CHP adaylarıda, AKP'nin karşısında, Türkiye'nin her yerinde en güçlü adaydır. Eğer AKP'ye dur demek istiyorsak, eğer AKP'nin bugün tek adam diktatörlüğüne giden yolda engellenmesini istiyorsak, gerçekten demokrasi ve özgürlük diyorsak, o zaman ittifak değil, adaylarının desteklenesini istemek hakkımız, CHP kendi adaylarıyla seçime girecek, demokrasi diyen, Özgürlük diyen tek adam faşizmine hayır diyen, herkesin CHP adaylarına destek vermesinin çağrısını tekrarlıyorum. Gayet açık, tekrarlıyorum" dedi.

     CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç," Bafra'dan sesleniyorum, cumhuriyetle sorunu olmayan, AKP ile iç politikadan dış politikaya ülkenin çıkmaza girdiğini gören herkesin en güçlü adayları olan CHP adaylarına destek vermesini talep ediyorum. Neyi çarpıtırlarsa çarpıtsınlar, biz çalışarak yolumuza devam edeceğiz. Fırsat buldukça, Samsun ili ve ilçelerinde seçim çalışmalarında sizlerle beraber olacağım. Bütün seçim kampanyasını üslendiğimi göz önüne alırsanız, bütün seçim çalışmalarını sizlerle beraber olma imkânım yok, çünkü değişik görevlerle Türkiye'nin dört bir tarafına gitmek zorundayım. Sizler, gördüğüm kadarıyla, AKP'ye kolay kolay Samsun'u da, Bafra'yı da, teslim etmeyeceksiniz, buna inanıyorum.  Eski siyaset kırıklıkları, kırgınlıkları artık bitiyor. Artık hep beraber Cumhuriyet Halk Partisi 1946'daki verdiği dalı birleşerek, kendi içine aldı. Türkiye demokrasisi tek adam yönetiminde, maalesef kaybediyor. Birliği, dirdiği kaybedilir, hale getiriliyor. Herkesle kavga, bir başbakan yardımcısı var, artık ben söz söylemek istemiyorum. Kendisine siyasi nezaketsizlik yapılmasını içine öyle sindirmiş ki, paspas olmuş dedim. Biz, işimize bakacağız. Demokrasi, özgürlükler ülkenin birliği, dirliği, kardeşliği ve sağlıkta, eğitimde sosyal güvenlikte artık vatandaş para ödeyerek hizmet alıyor. Bunlara son vereceğiz. Hep beraber Bafra'da adayımız Kemal Ünlü'nün belediye başkanı seçilmesi için gücümüzü Bafra'da ortaya koyacağız" diye konuştu.

    Bafra'da bir devrimin gerektiğini belirten  CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç," Önce biz inanacağız ve ondan sonra mücadele edeceğiz. Ben size inanıyorum. Yolunuz açık olsun, Allah hiçbirinizi mahcup etmesin" şeklinde konuştu.  

      Kız öğrenci yurtlarından erkek görevlilerin çıkarılacağı yönündeki haberleri değerlendiren Koç, bunun arızalı sakat düşünce tarzı olduğunu söyledi. Koç, "Çağdaş bir toplum, kadınıyla erkeğiyle yan yana iş hayatında olsun, eğitimde olsun, üretimde olsun, toplumda olsun kol kola vererek çalışmasıdır. Bu dönemde kadın erkek ayrımı olabilir mi? Mezarlıkları da mı ayıracaksınız. Bu sakat bir zihniyettir. Bilhassa Türkiye'de ki kadınların bunu görmesi lazım. Bu bizim inancımıza da, yaşantımıza da gelenek göreneklerimize de ters" ifadelerini kullandı.

      "Sağlıklı bir sistemde tabi ki dershanelerin olmaması lazım" diyen Koç, "Öğretmen açığını kapatabildin mi, Türkiye'nin her yerinde eğitimi eşit ulaşılabilir nitelikli kılabildin mi kılamadınız onun için dershaneler bugün bir sonuç. Başbakan başka kavgalar arıyor, o kendi kavgası kendisini ilgilendirir baktığımız zaman bütün eğitim sistemini yeni baştan ele almak lazım" şeklinde konuştu.

     Konuşmalardan sonra CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay yönetim kurulu üyeleri ve CHP Bafra Belediye Başkan adayı Eczacı Kemal Ünlü ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundular.

                                                                                                 NAMIK AZGIN 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER