YAKAKENT’TE HAMSİ ŞÖLENİ

Yakakent İlçesinde düzenlenen 2. Yakakent Hamsi Festivali'nde, 1 ton hamsi pişirilerek dağıtıldı.

YAKAKENT’TE HAMSİ ŞÖLENİ

     Yakakent İlçe Kaymakamlığı, Yakakent belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle, Yakakent Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen festival için 1 ton hamsi hazırlandı. 

                         YAKAKENT'TE HAMSİ ŞÖLENİ İLGİ GÖRDÜ

     Yakakent ilçesinde bu yıl 2.'si düzenlenen Hamsi Şöleni'nde 1 ton hamsi ızgaralarda pişirilerek tüketildi.

      Bu yıl ikincisi yapılan şenlikte hamsi ızgara ikram edilecek, kemençe ve horonun yanı sıra şenlikte "en güzel hamsiyi kim pişirir" yarışması da yapıldı.

     Yakakent Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisinin ardından düzenlenen yarışmada hamsı yemeğinde dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi. Yarışmada 97 puanla hamsi pilavı ile birinci olan Nigar Kumlukçu'ya ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ve ilçe Kaymakamları tarafından verildi.

     Sahilde kurulan 23 ızgarada, 1 ton hamsi pişirildi. Görevlilerce pişirilen hamsiler şölene katılan davetlilere ikram edildi. Güzel ve Güneşli bir havada hamsilerini yiyen vatandaşlar müzik eşliğinde horon teperek gönüllerince eğlendi. Sahile yanaşan balıkçı tekneleri de şölene ayrı bir renk kattı.

     Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayraktar yaptığı açıklamada, "Yakakent'in denizinin ve balığının önemini bir defa daha toplumun önüne çıkartmak amacıyla geleneksel hale getirdiğimiz Hamsi Şöleni'nin 2.'sini yapıyoruz. Amacımız, Yakakent'in Karadeniz Bölgesi'ndeki balıkla ön planda tutulduğunu, turizmin yanında balıkla birlikte paralel yürüdüğünü göstermek" dedi.

    Yakakent Kaymakamı Sadettin Doğan ise, "Karadeniz denilince akla hamsi gelmekte. Bizim bu organizasyonu tertip etmemizin en temel maksadı, hamsi denilince akla Yakakent'i getirebilmek. Hamsi ilçemiz için büyük önem arz etmekte. Balıkçılık ilçe ekonomimiz açısından çok önemli. Bu organizasyonda sadece hamsi üzerine yoğunlaşmadık. İlçemizi nasıl tanıtabiliriz onun derdine düştük ve ilçemizin her kesimini bu organizasyonun bir parçası yapmaya çalıştık" diye konuştu.

                                                                                                                                          NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER