banner221

SAMSUNSPOR ENGİN KORUKIR‏'A EMANET

Samsunspor'un yeni Teknik Direktörü Engin Korukır'a Nuri Asan tesislerinde düzenlenen törenle 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. İmza törenine Samsunspor Başkan Vekili Ömer Çoruh ve Futbol Şube Sorumlumuz Metin Ateş katıldı.

SAMSUNSPOR ENGİN KORUKIR‏'A EMANET

    PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor, Ümit Özat’tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Engin Korukır’ı getirdi.Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Samsunspor Başkanvekili Ömer Çoruh, Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş ve Samsunspor’un yeni teknik direktörü Engin Korukır katıldı.
                 ‘BİZ HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’
     İmza töreni öncesi konuşan Samsunspor Başkanvekili Ömer Çoruh, “Kısa bir süre önce Ümit Özat ile yollarımızı ayırmıştık. Futbolun yapısında olan şeyler. Hocasıyla, yöneticisiyle, futbolcusuyla biri gider biri gelir. Önemli olan markalar, isimler ve kulüplerin ayakta kalmasıdır. Bizler yönetim olarak başkanımız Erkut Tutu, son 1 hafta, 10 gün içerisinde hoca arayışı ile ilgili kamuoyunda da çok konuşuldu. Bizim kulübüz için şartların en uygun olanı neyse ona göre hareket etmek zorundaydık. Hedefimizi çok iyi biliyoruz. Engin Korukır hocamızla başkanımız dün en son küçük konularla da konuşulduktan sonra mutlu sona ulaşıldı. Hocamız da bugün saat 15.00 sıralarında Samsun’a geldi. Biz hocamıza teşekkür ediyoruz ve camiamıza ‘hoş geldin’ diyoruz. İsmi gibi engin tecrübelerinden faydalanacağız. Samsunspor’u daha yukarılara doğru, hak ettiği yerlere taşıyacağız” dedi.
                 KORUKIR,’7. OLURSAK BAŞARISIZ OLACAĞIZ’

       Samsunspor’a geldiği için çok mutlu ve huzurlu olduğunu belirten Teknik Direktör Engin Korukır, “Nereye geldiğimi, çok önemli bir kulübe geldiğimi ve çok mutlu, gururlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tarihine baktığımız zaman Karadeniz Bölgesi’nin en ünlü kulüplerinden birine geldim. Tesislerden içeri girince enerjim bir kat daha arttı. Geçmişte bizler de bazen başarılı ve başarısız olduk. Geçmişle yaşamayacağımız için bundan sonra hiçbir zaman da geçmişimizi mazeret olarak göstermeyeceğimiz için bundan sonra aldığımız bu görevi çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Hatta 7. olursak başarısız olacağız. İnşallah beklentinin de daha üzerine çıkıp, 2 senedir çok güzel bir şeklide, güzel finaller yakalayan takımımızı bu sene layık olduğu lige, eğer böyle bir başarıyı da biz başarırsak herhalde ben dünyanın en mutlu insanı olurum. İsim Samsunspor olduğu için hedef asla 7’incilik olmaz. Yaklaşık 13-14 yıldır bu ligde hocalık yapıyorum. Kurduğumuz takımların 2-3 tanesi şampiyon oldu, bana nasip olmadı. Ama yardımcı antrenörlükten 2 defa bu ligin şampiyonluğunu ve 2 defa da Türkiye Kupası Şampiyonluğu yaşadım. Lig sıralamasında 10’unculuktan aşağısı yakışmıyor. Bizim acilen 5-6 basamak çıkmamız gerekiyor. Onun için de daha güzel bir Samsunspor, daha fazla isteyen bir takım gerekiyor ve inşallah bunu da başaracağız” diye konuştu.
         SÖZLEŞMEYİ İMZALADI VE ARDINDAN TAKIMLA İLK İDMANINA ÇIKTI

         Basın mensuplarının sözleşme süresi hakkındaki sorusuna cevap veren Korukır, “Bunlara ben pek katılmıyorum. Önce biz burada konuştuklarımızı güzelce bir ispat edelim. Sezon bitsin ondan sonra yönetim kurulumuzun takdiri ne olur, görüşürüz. Biz şu anda bir sıkıntı yaşıyoruz ve o sıkıntıyı atlatmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı. Kırmızı-beyazlı-siyahlı ekibin yeni Teknik Direktör Engin Korukır, kendisini Samsunsporlu yapan sözleşmeyi imzaladı ve ardından takımla ilk idmanına çıktı.
        İdmanda saha ortasında oyuncularla kısa süre bir toplantı yapan Korukır, daha sonra kırmızı-beyazlı takım düz koşu ile idmanına devam etti.
                     YARDIMCILARI İLE BERABER GELDİ
         Kımızı-Beyazlı-Siyahlı ekibin yeni Teknik Direktörü Engin Korukır' yardımcıları ile  beraber geldiği ekibinden Yardımcı Antrenör Taşkın Darcan ve Kaleci Antrenörü Nihat Köksal ile Kenan Yelek yapacak.
                    Köksal ÖNER         

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER